Blogi: Onnistunut lakko, nopea sopu!

8.12.2019

Maanantaina 9.12. alkaa historiallisen laajat työtaistelut usealla toimialalla. Teknologiateollisuuden kaikki henkilöstöryhmät menevät lakkoon, minkä lisäksi ylemmät toimihenkilöt ovat lakossa myös suunnittelu- ja konsulttialalla. Työtaistelutoimia on suunnitteilla muillakin aloilla ja julistihan työnantajaliitto Metsäteollisuus ry työsulun alalleen kuudeksi päiväksi. Neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n lakoista löydät lisätietoa täältä.

Lakko ei ole koskaan ensimmäisenä mielessä neuvottelukierroksen käynnistyessä, ratkaisua tavoitellaan ensisijaisesti aina neuvotteluteitse. Mutta nyt olemme sen tilanteen edessä, jolloin kaikki muut keinot on käytetty.

Lähdimme tälle neuvottelukierrokselle tavoitteilla, jotka kehittävät työelämää; etätöiden lisääminen, työhyvinvointiin liittyvät kysymykset ja perustellut palkankorotukset. Olemme jo aikaisemmin ilmoittaneet selkeästi, että 24 tunnin työajanpidennys oli osa kilpailukyvyn parantamista koskevaa määräaikaista sopimusta ja sen osalta talkoot on nyt tehty. Palkansaajat eivät voi olla jatkuvasti antava osapuoli.

On todettava, että läpi 2010-luvun työnantajapuolen vaatimukset ovat ainoastaan koventuneet. Tätä on osittain valitettavasti ruokittu myös poliittiselta taholta. Vaikuttaa siltä, että tämä vuosikymmen on ollut työnantajan ahneuden vuosikymmen. Työnantajaliittojen kyky esitellä mitä ihmeellisimpiä heikennyksiä työehtosopimuksiin on vertaistaan vailla.

Postikiista näyttäisi olevan vasta alkusoittoa. Jos Postin työriitaa ratkomaan asetetusta työmarkkinasenioreista kootusta sovitteluryhmästä jotain hyötyä oli, se selkeästi viesti, että luottamusta osapuolten välille tarvitaan. Luottamusta ei kuitenkaan vahvisteta tai lisätä härskeillä, pelkästään työehtoja polkevilla esityksillä.

Mitä tehokkaampi lakko on, sitä nopeammin se parantaa osapuolten neuvotteluhalukkuutta. Lakko-oikeus on ihmisen perusoikeus. Ilman lakko-oikeutta neuvottelujen sijaan meillä olisi vain yksi osapuoli, joka sanelisi työelämän säännöt. Sopiminen vaatii aina kaksi osapuolta ja yhteistyön, etenkin luottamuksen.  Nyt näin ei ole.

Nyt alkavat lakot ovat tarkoin harkittuja ja niihin osallistutaan laajasti. Mitä yhtenäisempiä olemme, sitä parempi on lopputulos. Lopulta kuitenkin sopimukseen on aina päästy -  Elannon hevosmiesten lakkoa lukuunottamatta, joka on edelleen käynnissä.

Ja lopuksi: lomarahojen leikkaukset, äitiys-isyysvapaan palkallisuuden leikkaaminen, negatiivinen ostovoimankehitys, lisää työpäiviä vuoteen samalla palkalla. Miltä kuulostaa?


Teksti ja lisätiedot:

Ville-Veikko Rantamaula

Edunvalvontajohtaja

040 832 66 82

ville-veikko.rantamaula@tradenomi.fi