Huolista eroon chatissa

15.5.2023

Tradenomien uudessa Huolichatissa pääsee juttelemaan työhyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvistä aiheista hyvinvointi- ja uravalmentajan kanssa.

 

1. Jäsenille avoin palvelu

Tradenomien sivuilla auennut Huolichat auttaa liiton jäseniä työhyvinvoinnin ja hyvinvoinnin eri teemojen ratkomisessa ja edistämisessä. Palvelun toteuttaa Tradenomien valmennuskumppani Työvalmennus Futuuri, joka vastaa muistakin Tradenomien ura- ja hyvinvointivalmennuksista. Huolichatiin pääsee Tradenomien sivuilta Ura- ja työnhakupalveluiden kautta. Chat löytyy sivuston oikeasta alalaidasta vaaleanpunaisen painikkeen alta. Chattia voivat käyttää kaikki liiton jäsenet, ja se on avoinna myös opiskelijoille. Huolichat on auki tiistaista torstaihin klo 9–11. Aukioloaikojen ulkopuolella chatin kautta voi varata ajan henkilökohtaiseen hyvinvointi- tai uravalmennukseen tai jättää yhteydenottopyynnön, johon valmentajat vastaavat chatin aukioloaikojen puitteissa. Chatissa valitaan ensin teema, josta halutaan keskustella. Tämän jälkeen keskustelu ohjautuu suoraan hyvinvointivalmentajalle. Jos chattimuodossa juttelu alkaa tuntua haastavalta, chat muuntuu tarvittaessa myös videopuheluksi.

 

2. Tukea jaksamiseen

Huolichatissa voi keskustella kaikista työhyvinvointiin tai esimerkiksi opiskeluun liittyvistä huolista, matalalla kynnyksellä. Keskustelun aiheina voivat olla kuormittuminen, ajanhallinnan haasteet, haastavissa tilanteissa toimiminen tai muut hyvinvointiin liittyvät haasteet. Lisäksi chatista voi saada sparrausapua muihin työelämään liittyvien haasteiden pariin. Parhaimmillaan Huolichatissa käyty keskustelu voi auttaa saamaan lisää motivaatiota työelämään tai opintojen pariin. Akuutteja kriisitilanteita tai mielenterveyteen liittyviä huolia chatissa ei ole kuitenkaan tarkoitus ratkoa. Chat-keskustelut ovat täysin anonyymeja. Mikäli jäsen jättää yhteydenottopyynnön tai varaa ajan henkilökohtaiseen ohjaukseen, lomakkeella pyydetään täyttämään omat yhteystiedot. Keskustelut ovat täysin luottamuksellisia ja palvelu tietoturvallinen. Valmentaja ei tee chat-keskustelusta erillisiä kirjauksia, ja anonyymeja chatissa käytäviä keskustelutekstejä säilytetään suojatusti järjestelmässä vuoden verran, jonka jälkeen ne mitätöidään.

Voit keskustella kaikista työhyvinvointiin tai opiskeluun liittyvistä huolista, matalalla kynnyksellä.

 

3. Parempaa työhyvinvointia

Huolichatin tavoitteena on parantaa Tradenomien jäsenten työhyvinvointia, vähentää arkista kuormitusta ja lisätä niin opiskelijoiden kuin jo työelämässäkin olevien jäsenten jaksamista. Chat tarjoaa uudenlaisen tavan päästä Tradenomien tarjoamien hyvinvointipalveluiden ääreen helposti ja vaivattomasti, sillä sen avulla on helppo ottaa yhteyttä ammattivalmentajaan. Palvelu on räätälöity liiton ja jäsenten tarpeisiin, joten chattiin vastaavat valmentajat tietävät, millaisten haasteiden parissa tradenomit tyypillisesti painivat. Jos pulmat eivät avaudu chatissa, valmentajan kanssa voidaan yhdessä varata aika liiton hyvinvointi tai uravalmennukseen.

 

Asiantuntijana toimi Tradenomien ura-ja työhyvinvointipalveluiden päällikkö Pilvi Nybom.


Teksti: Pi Mäkilä

Tutustu huolichattiin täällä! Huolichat jää kesätauolle 1.6.2023 ja aukeaa jälleen 14.8.2023. Ajat työhyvinvointi- ja työkykyvalmennuksiin ovat varattavissa myös kesän ajan.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ennaltaehkäisten hyvinvoiva henkilöstö - eroon työuupumuksesta

Keskusteluälykkyyttä kehittämällä kohti parempaa vuorovaikutusta

5 vinkkiä palautumiseen