TRAL-blogi: Kevätseminaari kokosi TRALin henkilöstöedustajat ja työpaikka-agentit yhteen

11.4.2018

Aktiiviemme lisäksi seminaariin osallistui toimistolta lisäkseni toinen asiamies. Koska aloitin työt TRALissa viime syksynä, oli tämä henkilöstöseminaari itselleni ensimmäinen TRALin osalta. Odotin sitä innolla, jotta pääsisin tutustumaan paremmin jäseniimme, jotka toimivat henkilöstöedustajina sekä epävirallisina työpaikka-agentteinamme. Seminaarin ohjelma toteutettiin aiemmista vuosista poiketen omin voimin ja se osoittautuui oikeaksi ratkaisuksi. Monologien sijaan saimme aikaan osallistavan kokonaisuuden ja keskustelu oli vilkasta.

Heti seminaarin aluksi osallistujat tulivat tutuiksi toisilleen ja kävimme ajankohtaisia asioita läpi. Keskeisenä osiona ohjelmassa oli henkilöstöedustajien rooleja, oikeuksia ja velvollisuuksia, sekä tutustuimme eri toimijoihin ja järjestöihin.

Uskokaa tai älkää, mutta jo molemmista neuvottelujärjestöstämme, Julkisalan koulutetut JUKOsta sekä Ylemmät Toimihenkilöt YTN:stä saa useamman dian aikaiseksi. Lisäksi pureuduimme paikalliseen sopimiseen, työhyvinvointiin sekä tasa-arvoon. Viimeksi mainittu aihe sai mielenkiintoisen lisämausteen, kun yksi seminaarissa paikalla ollut työpaikka-agentimme työskentelee työsuojeluasioiden parissa Aluehallintovirastossa. Tämän ansiosta pääsimme vielä suunniteltua syvemmälle asiassa ja tarkastelimme asioita laajemmalta näkökannalta, iso kiitos tästä hänelle!

 
Asiamies Elin Blomqvist-Valtonen kertoi seminaarissa henkilöstöedustajien roolista ja mahdollisuuksista kehittää työhyvinvointia.

Ja mikään koulutushan ei ole mitään ilman mukavia harjoituksia, kun muut katsovat vierestä! Seminaarin loppuosiossa hioimme neuvottelutaitoja. Harjoitusten avulla kävimme tiukat neuvottelut niin luottamusmiesjärjestelmän luomisesta kuin myös työnantajan tarjoamasta liikunnasta työaikana.

Näin seminaarin antia kuvaa työpaikka-agenttina toimiva, valtuustomme puheenjohtaja Jaana Carlenius:

”Maaliskuun lopulla olimme keväisisissä tunnelmissa henkilöstöedustajien seminaarissa. Mukana oli luottamusmiehiä, työsuojeluvaltuutettuja sekä meitä työpaikka-agentteja. Agentti? Salainen tiedustelija, 007, sabotööri? Ei sentään. Meillä työpaikka-agenteilla ei ole virallista asemaa omissa organisaatioissamme syystä tai toisesta, mutta olemme kiinnostuneita työsuhdeasioista ja henkilöstön edustuksesta.

Vietimme mielenkiintoiset kaksi päivää käymällä läpi henkilöstöedustajien roolit ja mitä henkilöstöedustaja voi tehdä työhyvinvoinnin ja tasa-arvon edistämiseksi. Myös järjestöt ja eri toimijoineen tulivat tutuiksi. Perehdyimme myös paikalliseen sopimiseen ja mitä se voi käytännössä tarkoittaa huomioiden laki sekä työehtosopimukset. Lopuksi otettiin vielä neuvottelutaidot haltuun.

Kiitokset koko porukalle mielenkiintoisista keskusteluista! Jos olet vähänkin kiinnostunut työsuhdeasioista ja henkilöstön edustuksesta, niin ole yhteydessä  asiamiehiimme tule ensi kerralla mukaan!”

Iso kiitos vielä omasta puolestani näin blogikirjoituksenkin välityksellä kaikille osallistuneille! Ja toivottavasti te, jotka ette harmillisesti tällä kertaa päässeet seminaariin mukaan, olette mukana sitten ensi kerralla. 

Mikäli sinulle heräsi kiinnostus työpaikka-agenttina toimimisesta, tai henkilöstöedustajaksi ryhtymisestä, ole rohkeasti meihin yhteydessä. Agenteiksi ja henkilöstöedustajiksi kaivataan aina lisää työehdoista ja -oloista kiinnostuneita tradenomeja! Lue lisää asiasta täällä.


Teksti: Joonas Kopra ja Jaana Carlenius


Joonas Kopra

Erityisasiantuntija, finanssi- ja kaupan ala

050 407 4876

joonas.kopra@tradenomi.fi