Rahoitusala yhä ilman sopimusta

6.3.2018

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapasi jälleen 5.3. rahoitusalan työriidan osapuolia. Edellytyksiä riidan ratkaisulle ei vieläkään ole.

Rahoitusalan työehtosopimukseton tila on jatkunut jo marraskuun 2017 lopusta saakka. Valtakunnansovittelija Minna Helle on jatkanut riidan sovittelua tauon jälkeen viime ja tällä viikolla. Ratkaisevaa edistystä ei ole kuitenkaan tapahtunut. Osapuolilla on yhä perustavaa laatua oleva kiista viikonlopputyön tekemisen menettelytavoista ja ehdoista rahoitusalalla. Uusia tapaamisia ei ole nyt sovittu.

Rahoitusalalla ei ole tällä hetkellä työnseisausuhkaa. Voimassa on kuitenkin alalle joulukuussa asetettu ylityökielto.

Valtakunnansovittelija on antanut työriidassa yhden sovintoehdotuksen, jonka Ammattiliitto Pro ry ja Ammattiliitto Nousu ry hylkäsivät 1.2.2018. Palvelualojen työnantajat Palta ry ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ry olisivat sen hyväksyneet.

Työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry sekä työnantajapuolella Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena.


Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. YTN vastaa Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimus- ja neuvottelutoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta se edustaa 170 000 asiantuntijaa ja esimiestä eri toimialoilla. TRAL on YTN:n neljänneksi suurin jäsenjärjestö. ytn.fi

Lisätiedot alalla työskenteleville TRALin jäsenille

Joonas Kopra

Erityisasiantuntija, finanssi- ja kaupan ala

050 407 4876

joonas.kopra@tradenomi.fi