Rahoitusalalle ylityökielto

26.2.2020

Rahoitusalan työehtosopimus päättyi 31.1.2020, mutta sopimuksen määräykset ovat edelleen voimassa ns. jälkivaikutuksen perusteella. Neuvottelut aloitettiin jo marraskuun alussa, mutta valitettavasti ne eivät ole edenneet toivotulla tavalla. Suurin kiistakysymys koskee palkankorotuksia.

Neuvottelut ovat pitkittyneet, kun työnantaja halusi odottaa ns. yleisen linjan muodostumista eli vientialojen sopimusten ja palkankorotustason syntymistä. Rahoitusalalla työnantaja on sitoutunut tähän linjaan. Kuitenkin korotusten jakotavan ja jäsenistön ostovoiman turvaavien yleiskorotusten osalta työnantaja haluaa toimia toisin ja kieltäytyy neuvottelemasta yleisen linjan mukaisista korotuksista rahoitusalalla.

Osoittaaksemme työnantajalle halumme neuvotella tosissaan ja tahtomme saada tavoitteemme keskusteluun, asetamme rahoitusalalle pitkän harkinnan jälkeen ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellot vauhdittamaan neuvotteluja. Kiellot alkavat 27.2.2020 klo 8.00 ja ovat voimassa toistaiseksi. Myös muut alan palkansaajajärjestöt ovat tehneet vastaavat päätökset. Toivomme, että kieltojen myötä neuvottelut vauhdittuvat ja pääsemme aidosti neuvottelemaan myös omista tavoitteistamme.

Ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kielto

Ylityökiellon aikana rahoitusalan työehtosopimuksen piirissä työskentelevät YTN-liittojen jäsenet pitäytyvät normaalissa, työsopimuksen mukaisessa työajassa, eikä ylitöitä tehdä. Kiellon aikana liukumasaldoja voi pitää normaalisti, mutta liukumia ei kerrytetä.

Vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellon osalta ohjeistamme jäseniämme matkustamaan työn takia ainoastaan työajalla. Tämä ei koske kodin ja työpaikan välisiä matkoja vaan varsinaisia työmatkoja.

Tarkempia ohjeita ja lisätietoja kielloista löydät YTN:n sivuilta.

Mistä lisää tietoa?

Neuvottelutilanteen etenemistä kannattaa seurata ensisijaisesti YTN:n kanavista:

ytn.fi/neuvottelut
facebook.com/ytnfinanssi
twitter.com/YTN_ry

Lisäksi YTN-liittojen jäseniä palvelee päivystyspuhelin numerossa 040 352 3671:

  • 27.2. klo 9-17
  • 28.2. klo 9-17
  • 2.3. alkaen ma-pe klo 9-15

Voit myös lähettää kysymyksesi meille sähköpostitse osoitteeseen finanssi@ytn.fi.


Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Se vastaa ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa sekä palvelualoilla. YTN:n jäseninä on 20 akavalaista liittoa, joiden kautta se edustaa 170 000 esimiestä ja asiantuntijaa eri toimialoilla. Tradenomit on YTN:n neljänneksi suurin jäsenliitto.

Toimistollamme lisätietoja rahoitusalan neuvottelutilanteesta antavat:

Joonas Kopra

Erityisasiantuntija, finanssi- ja kaupan ala

050 407 4876

joonas.kopra@tradenomi.fi

Ville-Veikko Rantamaula

Edunvalvontajohtaja

040 832 6682

ville-veikko.rantamaula@tradenomi.fi