Rahoitusalan sovittelu jatkuu 22.1.

21.1.2018

Pitkään jatkuneeseen työriitaan etsittiin ratkaisua taas sunnuntaina 22.1. valtakunnansovittelijan johdolla. Sovittelu jatkuu 22.1.2018 klo 14.

Uusia työnseisauksia ei ole ilmoitettu. Alalla on edelleen voimassa ammattiliittojen ylityökielto.

Kiistan kohteena ovat erityisesti viikonlopputyön tekemisen ehdot rahoitusalalla. Myös palkkaratkaisu ja lukuisia tekstikysymyksiä on neuvoteltavana.

Työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry sekä työnantajapuolella Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena. Molemmat työehtosopimukset ovat päättyneet 30.11.2017.
 


Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö, joka vastaa Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimus- ja neuvottelutoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta se edustaa 170 000 asiantuntijaa ja esimiestä eri toimialoilla. TRAL on YTN:n neljänneksi suurin jäsenjärjestö.