Rahoitusalan sovittelu jatkuu 30.1.

29.1.2018

Pitkään jatkunutta työriitaa soviteltiin tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Sovittelu jatkuu edelleen huomenna tiistaina 30.1.2018 klo 13.

Työriidan syynä on viikonlopputyön tekemistä ja sen ehtoja koskeva kiista. Myös palkkaratkaisu ja monet tekstikysymykset ovat avoinna.

Rahoitusalalla ei ole tällä hetkellä työnseisausuhkaa. Voimassa on kuitenkin joulukuussa alalle asetettu ylityökielto, josta löydät lisätietoa neuvottelujärjestömme YTN:n sivuilta, samoin kuin taustainfoa tilanteesta. Tutustu myös kampanjasivuun keneltapois.fi.

Työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry sekä työnantajapuolella Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena. Molemmat työehtosopimukset ovat päättyneet 30.11.2017.
 


Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö, joka vastaa Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimus- ja neuvottelutoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualalla. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta se edustaa 170 000 asiantuntijaa ja esimiestä eri toimialoilla. TRAL on YTN:n neljänneksi suurin jäsenjärjestö.