Rahoitusalan ylityökielto puretaan välittömästi

18.3.2020

Neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN päätti tänään keskeyttää rahoitusalalla voimassaolleen ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kiellot poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi. Myös muut alan palkansaajajärjestöt, Ammattiliitto Pro ja Unio ovat vastaavat päätökset tehneet.

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa haluamme omalta osaltamme edesauttaa rahoitusalan arkea ja tästä syystä päätämme painostustoimet toistaiseksi. Lisäksi rahoitusalan toimihenkilöt kuuluvat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstöön, kuten valtioneuvosto linjasi tiistaina 17. maaliskuuta.

Rahoitusalan työehtosopimus päättyi tammikuun lopussa ja neuvotteluja on käyty viime vuoden marraskuusta alkaen. Neuvottelut eivät ole edenneet säännöllisistä neuvottelutapaamisista huolimatta ja tästä syystä alunperin painostustoimet aloitettiin. Tällä hetkellä keskeisin kiistakysymys on palkankorotuksen jakosuhde yleiskorotuksen ja palkkakeskusteluerän kesken. Palkansaajaliitot ovat esittäneet neuvotteluissa tältä osin yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia, mutta tämä ei ole työnantajalle sopinut.

Edellytämme nyt myös työnantajalta vastuullisuutta ja tahtoa saavuttaa neuvottelupöydässä ratkaisu nopeasti, jotta alalla voidaan keskittyä palvelemaan asiakkaita tilanteessa, jossa monella on huoli toimeentulonsa puolesta.

Koronavirustilanteen vuoksi neuvottelut jatkuvat nyt etäyhteyksien kautta. Seuraava neuvottelu on sovittu perjantaille 20.3.


Neuvottelutilanteen etenemistä kannattaa seurata ensisijaisesti YTN:n kanavista:
ytn.fi/neuvottelut
facebook.com/ytnfinanssi
twitter.com/YTN_ry

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. YTN vastaa ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa ja palvelualoilla. YTN:n jäseninä on 20 akavalaista liittoa, joiden kautta se edustaa 170 000 asiantuntijaa ja esimiestä eri toimialoilla. Tradenomit on YTN:n neljänneksi suurin jäsenjärjestö. ytn.fi

Toimistollamme lisätietoja rahoitusalan neuvottelutilanteesta antavat:

Joonas Kopra

Erityisasiantuntija, finanssi- ja kaupan ala, luottamusmiestoiminta

050 407 4876

joonas.kopra@tradenomi.fi

Ville-Veikko Rantamaula

Edunvalvontajohtaja

040 832 6682

ville-veikko.rantamaula@tradenomi.fi