Päivittyvä tietopaketti palveluistamme ja koronan vaikutuksista työelämässä

23.11.2020 | Laki

Pandemiaksi yltynyt koronavirus vaikuttaa myös Suomessa työntekijöiden arkeen ja työskentelyyn. Koronavirusepidemiasta huolimatta työnantajan ja työntekijän työsopimuksen mukaiset velvollisuudet säilyvät lähtökohtaisesti ennallaan.

Tietoa koronan vaikutuksista työskentelyyn

Etätyö koronaviruksen johdosta
10 vinkkiä etätyössä onnistumiseen
Työnteon estyminen
Koronan vaikutus vuosilomiin
Lomarahavapaa
Lomautus koronaviruksen johdosta
Lomautetun oikeudet
Sairastuminen ja karanteeni
Matkustaminen
Koronan vaikutukset työntekijän perheenjäseniin
Tukea yrittäjille
Opiskelu ja korona


Webinaarit ja verkkokurssit


Jäsentapahtumat syksyllä 2020

Järjestämme loppuvuoden aikana vain virtuaalisia jäsentapahtumia. Yhdistysten vuosikokoukset voidaan järjestää live-tapahtumina viranomaisten ohjeita noudattaen. Myös YTN ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ovat peruneet osan tai kaikki luottamusmiehille suunnatut lähikoulutukset kevään osalta. Osa luottamusmieskoulutuksista järjestetään webinaareina.


Ohjeita koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen

Ohjeita tilanteeseen löydät myös Akavan sekä neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n sivuilta. Viranomaisten ohjeita tartunnan ehkäisemiseksi työpaikoilla löydät työterveyslaitoksen sivuilta


Ota yhteyttä, me autamme! 

Mikäli sinulla herää lisäkysymyksiä oman työ-/virkasuhteeseesi liittyen tai kaipaat lisätietoa työttömyysturvasta, ota yhteyttä meihin, olemme täällä sinua varten!

Työsuhdeneuvonta

ma-to klo 9-16, pe 10-16

020 155 8815

lakiasiat@tradenomi.fi

Työttömyysturvaneuvonta

ma-to klo 9-16, pe 10-16

020 155 8800

tyottomyysturva@tradenomi.fi

Lisää aiheesta: Laki

Voinko edustaa itseäni yt-neuvotteluissa?

Yt-neuvotteluiden osapuolina ovat ensisijaisesti henkilöstöryhmien edustajat ja työnantaja. Entä jos työpaikalla ei ole valittu luottamusmiestä tai luottamusvaltuutettua? Ketkä osallistuvat yt-neuvotteluihin?

Lue lisää

Lakimuutos kilpailukieltosopimuksesta esimerkki toimivasta kolmikannasta

Pitkään odotettu uudistus on liikahtamassa viimein eteenpäin, kun maan hallitus antoi lakiesityksen kilpailukieltoa koskevan lainsäädännön muuttamisesta. Uudistaminen on tarpeen, sillä viime vuosina kilpailukieltojen käyttö on riistäytynyt käsistä työmarkkinoilla.

Lue lisää

Lyhyt selviytymisopas yt-neuvotteluihin

Monilla työpaikoilla on jouduttu järjestämään tänä vuonna yt-neuvottelut. Mitä yt-neuvotteluissa tapahtuu ja miten työntekijän kannattaa varautua niihin?

Lue lisää

Miten työ- ja virkaehtosopimukset hyödyttävät sinua?

Lue lisää

Työpaikkakiusaamiseen pitää puuttua

Kiusaaminen työpaikalla? Mikä on työpaikkakiusaamista? Mistä apua kiusaamiseen? Miten työnantajan tulee puuttua kiusaamiseen?

Lue lisää