Päivittyvä tietopaketti palveluistamme ja koronan vaikutuksista työelämässä

26.3.2020

Pandemiaksi yltynyt koronavirus vaikuttaa myös Suomessa työntekijöiden arkeen ja työskentelyyn. Koronavirusepidemiasta huolimatta työnantajan ja työntekijän työsopimuksen mukaiset velvollisuudet säilyvät lähtökohtaisesti ennallaan.

Tietoa koronan vaikutuksista työskentelyyn

Etätyö koronaviruksen johdosta
10 vinkkiä etätyössä onnistumiseen
Työnteon estyminen
Koronan vaikutus vuosilomiin
Lomautus koronaviruksen johdosta
Lomautetun oikeudet
Sairastuminen ja karanteeni
Matkustaminen
Koronan vaikutukset työntekijän perheenjäseniin
Lakimuutokset


Webinaarit


Jäsenmaksualennukset

Mikäli sinut on irtisanotaan tai lomautetaan 16.3.-31.5. välisenä aikana, myönnämme hakemuksesta 50 % jäsenmaksualennuksen heti palkattoman jakson alusta alkaen kolmeksi kuukaudeksi. Normaalisti alennus edellyttää kolmen kuukauden palkatonta jaksoa ennen sen myöntämistä. 

Jäsenmaksualennusta haetaan asiointipalvelussa


Silta-palvelu kaikkien tradenomien tueksi ja neuvontanumero

Haluamme tukea kaikkia tradenomeja poikkeuksellisessa tilanteessa ja olemme avanneet uuden Silta-palvelun myös liittoon kuulumattomille tradenomeille. Kaikki toukokuun loppuun mennessä liittyvät saavat palvelumme käyttöönsä maksutta kahden kuukauden ajaksi. Jäsenyys muuttuu normaalihintaiseksi kahden kuukauden kuluttua liittymisestä ja sen voi irtisanoa koska tahansa.

Neuvontanumeromme 020 155 8816 palvelee kaikissa kysymyksissä jokaista rekisteröitynyttä. 

Lue lisää Silta-palvelusta täältä. 


Jäsentapahtumat peruttu

Perumme kaikki jäsentapahtumamme huhtikuun loppuun saakka. Myös YTN että Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO peruu luottamusmiehille suunnatut koulutukset kevään osalta.


Ohjeita koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen

Ohjeita tilanteeseen löydät myös Akavan sekä neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n sivuilta. Viranomaisten ohjeita tartunnan ehkäisemiseksi työpaikoilla löydät työterveyslaitoksen sivuilta

Teknologiateollisuuden ja tietotekniikan palvelualojen työehtosopimusosapuolet suosittavat ko. aloilla etätöiden lisäämistä, lue lisää neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n sivuilta.


Ota yhteyttä, me autamme! 

Mikäli sinulla herää lisäkysymyksiä oman työ-/virkasuhteeseesi liittyen tai kaipaat lisätietoa työttömyysturvasta, ota yhteyttä meihin, olemme täällä sinua varten!

Työsuhdeneuvonta

ma-to klo 9-16, pe 10-16

020 155 8815

lakiasiat@tradenomi.fi

Työttömyysturvaneuvonta

ma-to klo 9-16, pe 10-16

020 155 8800

tyottomyysturva@tradenomi.fi