TRAL-tapahtuma: Perhepäivä seikkailupuisto Korkeessa

27.8.2018

Auringonpaistetta, kesäistä luontoa, jännitystä, rentoa yhdessäoloa, lasten innostuneita huutoja, naurua — voiko onnistuneelle perhetapahtumalle juuri parempia edellytyksiä ollakaan?

Eipä juuri. Tätä mieltä olivat ilmeisesti myös pääkaupunkiseudun tralilaiset, jotka kokoontuivat hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua Helsingin Mustikkamaan ja Korkeasaaren väliin sijoittuvan kiipeilypuisto Korkeen porteille. Elokuun puolivälissä järjestettyyn ilmaistapahtumaan oli ilmoittautunut myös Lars Dolk kolmen tyttärensä kanssa, joista kaksi vanhempaa pyrähti oitis omin päin tutustumaan seikkailupuiston mahdollisuuksiin.

Nuorin, 3-vuotias Viola, sen sijaan hankki ensi töikseen kissakasvomaalauksen. Sen jälkeen hän oli valmis siirtymään hetkeksi leikkimään Mannerheimin Lastensuojeluliiton lapsiparkkiin . Violan kiipeilyvuoro oli vasta sen jälkeen, kun isä oli ensin päässyt verestämään taitojaan huimapäisten isojensiskojen kanssa. Violalla oli vahva mielipide siitä, mikä päivässä tulisi olemaan hauskinta: ”Kiipeily.”

– Päätin lähteä tänne tyttöjen kanssa heti, kun sähköpostiin tuli viesti tapahtumasta. Kiipeily innosti, sillä olen harrastanut sitä muutenkin, Dolk kertoi.

Liiton tarjoama rentouttava perhetapahtuma on hänen mielestään hyvä tapa pitää huolta jäsenkunnan hyvinvoinnista.

– Rentoutuessa työpaineet nollautuvat. Se on tärkeää oman jaksamisen kannalta. Olen heti valmis lähtemään mukaan, jos vastaavia tapahtumia järjestetään jatkossa.

Rennosti perheen parissa

Ilmoittautuneiden suuren määrän vuoksi tulijoiden pääsyä seikkailupuistoon piti ennakkoon porrastaa kahteen ryhmään. Silti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan, vaan reilut sata jäsentä joutui jäämään varasijoille.

Perheen pienimmille Korkeessa oli omat ratansa, ja vaihtoehtoja löytyi myös aloitteleville kiipeilijöille. Vaativimmat radat sen sijaan haastoivat kokeneimmatkin seikkailijat. TRALin omat kiipeilykummit varmistivat, että kaikki halukkaat pääsivät testaamaan ketteryyttään radoille. 

Rohkeat seikkailijat vauhdissa.

Tapahtuman puuhanainen, pääkaupunkiseudun tradenomien varapuheenjohtaja Veera Koli kertoi tilaisuuden suosion yllättäneen myönteisesti.

– Tämä on kieltämättä ensimmäinen näin iso tapahtumamme laatuaan. Suosio yllätti meidät täysin. Ilmeisesti jäsenemme ovat kokeneet tarvetta tämänkaltaisille perhetapahtumille, Koli pohti.

Pääkaupunkiseudun tradenomien varapuheenjohtaja Veera Koli. 

Hänen mielestään TRAL voisi näkyä jäsenten elämässä laajemminkin kuin vain asia edellä. Välillä tarvitaan kivoja perhetapahtumia, joihin voi ottaa mukaan koko perheen. Niistä jää erilainen muisto kuin vaikkapa seminaareista.

Samoilla linjoilla oli liiton palvelu- ja kehitysjohtaja Tomi Kouva.

– Yritämme olla ennakkoluulottomia liiton tapahtumajärjestelyissä. Uudet ideat ovat aina tervetulleita.

Kouva ja Koli muistuttivat, että perheen yhteinen ajanviete hyödyttää jäsenistöäkin.

– Työskentelemme loppujen lopuksi aika vakavien aiheiden parissa. Jäsenyys pitää jo itsessään sisällään edunvalvontaa ja työsuhteisiin liittyviä asioita. Perheen kanssa vietetty yhteinen aika on niille mukavaa vastapainoa, Kouva ja Koli pohtivat.

Teksti: Maarit Seeling
Kuvat: Sami Heiskanen