Auttaako päähän potkiminen työllistymiseen?

Työllisyys ei parane yksilöiden tilannetta kurjistamalla vaan löytämällä kannusteita, joilla elinkeinoelämä investoi rohkeammin osaamiseen, TKI-toimintaan ja koneisiin.

Lue lisää

Miten puuttua alisuoriutumiseen? Onnistunut keskustelu voi johtaa työntekijän kehittymiseen

Mitä tehdä, kun työntekijä ei viikosta toiseen pääse yhdessä sovittuihin tavoitteisiin? Alisuoriutuminen ei ole vain yksilön asia, vaan koskettaa koko työryhmää. Jos työntekijä alisuoriutuu, esihenkilön on syytä katsoa ensin peiliin.

Lue lisää

Tekoäly mullistaa työelämän - Näin voit hyödyntää sitä työssäsi

Teknologiavaikuttaja Risto Linturi uskoo, että tekoäly voi mullistaa työelämän ja työnteon tavat. Tekoäly voi kuitenkin korvata vain teknisiä tehtäviä, ja ihmisen osaaminen on edelleen välttämätöntä.

Lue lisää

Onnistunut pitch – näin myyt osaamisesi napakasti

Kuinka rakentaa toimiva hissipuhe eli pitch? Hyvä pitch on ytimekäs ja kertoo kuulijan kannalta kiinnostavimmat asiat ydinosaamisestasi.

Lue lisää

Hallitusohjelma heikentää työelämän laatua

Sekä Tradenomit että keskusjärjestö Akava näkevät Petteri Orpon hallituksen suunnitelmissa ongelmia. Tradenomit kannattaa paikallisen sopimisen kehittämistä, mutta erilaisin keinoin. Työssäoloehdon muutos uhkaa erityisesti nuorten ja vastavalmistuneiden työttömyysturvaa.

Lue lisää

Hallitusohjelma muuttaa suomalaista työelämää hivuttamalla

Hallitusohjelman vaikutukset ylempiin toimihenkilöihin ovat lyhyellä aikavälillä vähäisiä, mutta pitkällä aikavälillä työehtosopimukset heikkenevät. Neuvottelujärjestömme YTN:n mukaan tämä on huolestuttavaa, ja työehtosopimusten asemaa on vahvistettava. Järjestäytyminen on tärkeää, jotta ylempien toimihenkilöiden etuja voidaan puolustaa.

Lue lisää

Tekoäly on tradenomin tukiäly

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja vaikuttaa elämäämme kiihtyvällä tahdilla. Mutta millainen tekoäly tulee yleistymään? Tekoäly tulee haastamaan ja muuttamaan työelämää sekä tuo aivan uuden ulottuvuuden luovuudelle. Se tulee vaikuttamaan työtehtäviimme ja tapaamme tehdä työtä. Tutustu ja kokeile tekoälyä rohkeasti! Työpaikalla on tärkeä käydä keskustelua tekoälyn hyödyntämisen pelisäännöistä ja esimerkiksi tietoturvasta.

Lue lisää