Työnhakijat ja työnantajat kohtasivat Walk For Jobs -rekrytointitapahtumassa

19.9.2016

Avoimeen työpaikkaan tulee pahimmillaan satoja hakemuksia. Hakemustulva hankaloittaa paitsi tietysti yksittäisen työnhakijan mahdollisuuksia saada työpaikka, myös työnantajaa - rekrytointi on aikaa vievää ja hakupaperisumasta on hankala löytää se sopiva tyyppi.

Rekrytointia helpottamaan järjestettiin perjantaina Helsingissä Eläintarhan urheilukentällä Walk For Jobs. Sää suosi kirpeällä, aurinkoisella syyssäällä, mikä oli hyvä, sillä tapahtuman idean mukaisesti kiinnostavien yritysten edustajia pääsi jututtamaan kävelykierroksella urheilukentän ympäri. Yritysten ja vuokratyöyritysten edustajien lisäksi kävelylle pääsi myös mentorin tai ammattiliittojen uravalmentajan kanssa.

Tapahtuman järjesti akavalaisten liittojen vetämä Työnhakuboosteri. Jo tapahtuman valmistelu lisäsi työnhakijoiden yrityskontakteja, sillä yhteydenotot yrityksiin hoiti Työnhakuboosterin toiminnassa mukana olleista työnhakijoista koottu projektiryhmä.

Vastaanotto yrityksiin soittaessa oli projektiryhmäläisten mukaan vaihteleva.
– Sellaiset yritykset lähtivät paikalle, jossa tarjous ja tarve kohtasivat, projektiryhmäläisen tiivistivät. Mukaan lähti komeat 32 yritystä. Asiantuntija- ja esimiestyötä etsiviä hakijoita paikalla oli lähes 300.

Jari Pietarila lähti tapahtumaan, koska etsii aktiivisesti töitä, eikä hakemusten lähettäminen ole tuottanut tulosta. Hän ehti aamupäivän aikana reippailla useamman kävelykierroksen. Teknisen alan työtä etsivälle Pietarilalle kiinnostavia yrityksiä oli paikalla useampi. Hän kertoo kävelleensä kierroksen Adeccon, KaVo Kerr Groupin, S&S Consultingin ja VTT Expert Servicen edustajan kanssa. Hän oli myös käynyt juttelemassa Temp-Teamin ja Alten edustajien kanssa. Lisäksi aikaa oli vielä kiertää kierros uravalmentajan kanssa.

– Osassa keskusteluja selvisi, että tarvetta minunlaiselleni ei heillä ole, mutta osaan paikoista CV meni eteenpäin. Kannatti tulla paikalle, Pietarila toteaa.

Yrjö Munukka seurasi etukäteen paikalle ilmoittautuneiden yritysten listaa ja mietti, kannattaako lähteä mukaan.

– Mukana oli paljon vuokratyöyrityksiä, mutta toisaalta ei se välttämättä huono asia ole, moni löytää niiden kautta vakipaikan. Väkeä täällä on paljon, joten aamupäivä tuntuu lyhyeltä, Munukka kertoo tunnelmia.

Munukka teki kierroksen myös uravalmentajan kanssa.

– Valmentajalta sai henkistä lisäboostia työnhakuun.

345 kierrosta kontakteja

Testausta ja tarkastusta teknologian eri aloilla tarjoava VTT Expert Services Oy edusti paikalla kolmella henkilöllä.

– Onneksi lähdimme isommalla porukalla paikalle, sillä liikkeellä on saanut olla, Mervi Sevula toteaa.

VTT Expert Services on paikalla etsimässä teknisiä osaajia.

– Neljä paikkaa on nyt avoinna, mutta avoimia paikkoja tulee koko ajan lisää. Tutustumme täällä hakijoihin myös tulevaisuutta varten ja samalla näemme, minkälaista osaamista on tarjolla. Tapahtuma on ollut mukava ja erittäin vilkas. Toivottavasti tämä järjestetään myös ensi vuonna, ehdottomasti olemme tulossa mukaan, Sevula hehkuttaa.

Taloushallinnon palveluja tarjoava Provada AMK Accounting LTD Oy oli tullut paikalle täsmätarkoituksella. Haussa on juuri nyt kokenut kirjanpitäjä.

– Itsekin töitä hakeneena tiedän, että työhaastattelu on tiukka paikka. Täällä on mukava jutella hakijoiden kanssa vähän rennommin, Kristian Kyllönen sanoo. Kahden hengen voimin paikalla ollut Provada sai tapahtumasta mukaan muutaman kiinnostavan CV:n.

Tapahtumassa palkittiin myös eniten kierroksia kävellyt yritys. One Step Ahead -palkinnon voitti Adecco, jonka edustajat kävelivät 57 kierrosta eli lähes 23 kilometriä. Yhteensä mukana olleet yritykset mittasivat 345 kierrosta eli 138 käveltyä kilometriä.

 

Teksti ja kuva: Leena Vänni