Koulutuspolitiikka

Haluamme, että ammattikorkeakoulutus on laadukasta, työelämälähtöistä ja että jokaisella on mahdollisuus kehittää osaamistaan läpi työuran.

Työskentelemme tradenomitutkinnon tunnettuuden edistämiseksi, koulutuksen laadun ja sisällön parantamiseksi sekä koulutuksen ennakointijärjestelmien kehittämiseksi.

Tavoitteenamme on, että monipuolisen tradenomitutkinnon suorittaneet saavat koulutuksestaan riittävät valmiudet asiantuntijatehtäviä varten ja että koulutusta vastaavia työtehtäviä riittää kaikille tradenomeille. Jokaisella on oltava mahdollisuus päivittää osaamistaan läpi koko työuran.

Kuinka maailman paras osaaminen saavutetaan?

Jatkuva oppiminen

  • Luodaan osaamistilijärjestelmä. Jokainen työikäinen saisi osaamistilille vuosittain työntekijöiden ja työnantajien osaamisvakuutusmaksulla rahoitettavan osaamissetelin, jonka voisi käyttää aikuiskoulutuksen osallistumismaksuihin. Lisätietoja osaamistili.fi
  • Kysyntälähtöinen täydennyskoulutus tarjoaa kaikille mahdollisuuksia osaamisen päivittämiseen.
  • Koulutus- / osaamisseteli verovapaaksi työsuhde-eduksi

Kehitetään korkeakoulusektoria

  • Ammattikorkeakoulujen rahoituspohjaa on laajennettava ja ammattikorkeakouluja kannustettava profiloitumaan nykyistä voimakkaammin.
  • Ylempien AMK-tutkintojen kehittäminen työelämän aitoihin tarpeisiin.
  • Muutetaan YAMK-tutkinnon nimike muotoon "Maisteri (AMK)". Ylemmän AMK-tutkinnon nimike ei kuvaa tutkinnon tasoa riittävästi. Tutkinnon asemaa vahvistetaan ja tutkinnon suorittaneiden tilannetta työelämässä parannetaan muuttamalla nimike.

Laajemmin koulutussektorin tavoitteisiimme voit tutustua koulutuspoliittisessa ohjelmassamme.
 

Selvitys: Työnantajien näkemys YAMK-tutkinnosta

Selvitimme alkuvuodesta 2023 työelämän näkemyksiä YAMK-tutkinnosta, katso esite tästä ja  tutustu koko raporttiin täällä

Lisätietoja osaamiseen ja koulutukseen liittyvistä tavoitteistamme:

Tuomas Meriniemi

Erityisasiantuntija, koulutus-, työllisyys- ja elinkeinopolitiikka

040 357 2628

tuomas.meriniemi@tradenomi.fi

@meriniemi

Tuomas Meriniemi