Yhdyshenkilötoiminta

Tradenomien yhdyshenkilötoiminta kokoaa yhteen työehdoista ja -oloista kiinnostuneet tradenomit. Yhdyshenkilöt ovat mukana kehittämässä omaa työpaikkaansa ja -yhteisöään. Yhdyshenkilötoiminnassa voi olla mukana kuka tahansa näistä aiheista kiinnostunut jäsenemme, riippumatta työpaikasta tai toimialasta.

Yhdyshenkilön päätehtävänä on toimia tiedonvälittäjänä oman työpaikan ja Tradenomien välillä. Tällä tavoin on mahdollista vaikuttaa siihen, että suuntaamme toimintamme oikeisiin asioihin. Yhdyshenkilöverkostossa pääsee verkostoitumaan ja jakamaan hyviä käytäntöjä yhdessä muiden kanssa. Ajankäytöllisesti toiminta työllistää juuri sen verran, kuin henkilöllä itsellään on aikaa ja mahdollista siihen kulloinkin panostaa.

Yhdyshenkilönä toimiminen ei tuo minkäänlaista virallista henkilöstöedustajan asemaa tai valtuuksia, mutta tästä toiminnasta saa halutessaan valmiudet toimia jatkossa myös virallisena henkilöstöedustajana (luottamusmies, luottamusvaltuutettu). Yhdyshenkilöt pääsevät muun muassa osallistumaan Tradenomien luottamusmieskoulutuksiin yhdessä henkilöstöedustajien kanssa. Yhdyshenkilötoiminta ei siis korvaa henkilöstöedustajaverkostoa, vaan täydentää sitä.

Koska yhdyshenkilö ei ole virallinen henkilöstöedustaja, ei myöskään valitsemiseen vaadita minkäänlaisia vaaleja tai muuta virallista valintamenettelyä. Riittää siis, kun on itse kiinnostunut edellä mainituista asioista ja toiminnasta, ja haluaa liittyä mukaan yhdyshenkilöverkostoon.

Kiinnostuitko tai heräsikö lisäkysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä!

Jenni Lakso

Asiantuntija, teknologiateollisuus ja taloushallintoala, luottamusmiestoiminta

050 321 8982

jenni.lakso@tradenomi.fi

@LaksoJenni

Jenni Lakso