Infoa neuvottelutilanteesta

1.6.2016

Palkansaajaliitot ja työnantajaliitot ovat käyneet eri toimialoilla neuvottteluja kilpailukykysopimuksen soveltamiseksi työehtosopimuksiin. Akavalaisten liittojen jäseniä neuvotteluissa edustavat neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. TRAL:n henkilöstöä on myös neuvottelijoina YTN:n eri toimialoilla.

Neuvottelutuloksia on saatu monille eri aloille ja joillain ne ovat vielä kesken. Tulosten syntymisen jälkeen järjestöjen hallinnot käsittelevät tilannetta ja päättävät syntyneiden neuvottelutulosten hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Yksityinen sektori:

YTN:n sopimusaloilla on tähän mennessä saavutettu neuvottelutulokset energia-alalla, kemianteollisuudessa, LTY-sektorilla, viestintä- ja logistiikka sekä informaatiologistiikka-aloilla ja tietotekniikan palvelualalla. Lisäksi neuvottelutuloksia on osassa järjestöalaa sekä joitakin yrityskohtaisia (mm. Finnvera). Suurimmat sopimusalat (mm. teknologiateollisuus, rahoitusala ja ICT-ala) ovat vielä auki.

YTN:n hallinto kokoontuu tänään illalla käsittelemään syntyneitä neuvottelutuloksia. Ajantasaisen tiedon eri toimialojen tilanteesta löydät YTN:n verkkosivuilta.

Julkinen sektori:

JUKO vahvisti sekä valtio- että kuntasektorin ja AVAINTES:n neuvottelutulokset eilen. Kirkkosektorilla tilanne on vielä auki. Lisätietoja julkisen sektorin neuvotteluista löydät JUKOn verkkosivuilta.

Akavan sekä TRAL:n hallitukset käsittelevät tilannetta perjantaina kokouksissaan. Maan hallitus arvioi sopimusten kattavuutta myöhemmin.
 


Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta tilanteeseen, otathan rohkeasti yhteyttä!