Rahoitusalan sovittelu jatkuu 21.1.

16.1.2018

Rahoitusalan työriitaa soviteltiin tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Sovittelua jatketaan sunnuntaina 21.1.2018 klo 14. Uusia työnseisauksia ei ole ilmoitettu. Alalla on edelleen voimassa ylityökielto. Työriidan taustalla on kiista viikonlopputyön tekemisen ehdoista. Neuvoteltavana ovat myös palkkaratkaisu sekä tekstikysymyksiä.

Rahoitusalan työehtosopimuksen osapuolet ovat Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ry sekä Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin erillinen työehtosopimus on avoinna. Työehtosopimukset ovat päättyneet 30.11.2017.


Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Se vastaa Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimus- ja neuvottelutoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta se edustaa 170 000 asiantuntijaa ja esimiestä eri toimialoilla. TRAL on YTN:n neljänneksi suurin jäsenjärjestö.

Lisätietoa ylityökiellosta sekä taustatietoa tilanteesta löydät neuvottelujärjestömme YTN:n sivuilta. Rahoitusalalla työskentelevät jäsenemme voivat olla yhteydessä asiamieheemme Joonas Kopraan.

 

Joonas Kopra

Special Advisor, commercial, finance and IT sector

050 407 4876

joonas.kopra@tradenomi.fi