Rahoitusalan sovittelu jatkuu jälleen 23.1.

22.1.2018

Rahoitusalan työriitaa soviteltiin tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Helteen mukaan sovittelu etenee, mutta käsiteltäviä asioita on paljon ja vaikeimmissa kysymyksissä on yhä isoja näkemyseroja. Sovittelua jatketaan taas huomenna 23.1.2018 klo 13.

Työriidan taustalla on kiista viikonlopputyön tekemisen ehdoista rahoitusalalla. Myös palkkaratkaisu ja lukuisat tekstikysymykset ovat avoinna.

Rahoitusalalla ei ole tällä hetkellä työnseisausuhkaa. Voimassa on ammattiliittojen ylityökielto.

Työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry sekä työnantajapuolella Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena. Molemmat työehtosopimukset ovat päättyneet 30.11.2017.


Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö, joka vastaa Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimus- ja neuvottelutoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta se edustaa 170 000 asiantuntijaa ja esimiestä eri toimialoilla. TRAL on YTN:n neljänneksi suurin jäsenliitto. ytn.fi

Taustatietoa tilanteesta sekä lisätietoa ylityökiellosta löydät YTN:n sivuilta. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiamieheemme Joonas Kopraan (joonas.kopra(at)tral.fi.