Työsuhdeneuvonta

 97 % lakineuvonnan asiakkaista oli tyytyväisiä saamaansa palveluun

Tradenomien työsuhdeneuvonta on ilmaista kaikille jäsenillemme. Saat siis jäsenmaksun hinnalla juridiikan ammattilaisen avun mieltäsi arveluttaviin työelämän pulmiin!

"En saanut pelkkää kyllä tai ei -tyyppistä vastausta lyhyeen kysymykseeni, vaan minulle kerrottiin selkeästi, mihin seikkoihin kannattaa nyt ja jatkossa kiinnittää huomiota. Vastauksesta oli konkreettista hyötyä – se säästi minut isolta laskulta!

Liiton työsuhdejuristit neuvovat jäseniä esimerkiksi

 • työ- ja virkasuhteeseen, työehtosopimukseen, muutosneuvotteluihin ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioihin liittyvissä asioissa
 • Työsuhdejuristit selvittelevät asiaasi, kirjelmöivät, neuvottelevat ja auttavat tarvittaessa saattamaan asian tuomioistuimen ratkaistavaksi

Huomioithan, että työpaikalla välitön apu löytyy usein kääntymällä paikallisen luottamusmiehen puoleen. Työsuojeluasioissa on mahdollista kääntyä myös työsuojeluvaltuutetun puoleen.


TARVITSETKO LAKIAPUA? TOIMI NÄIN!

Ennen kuin otat työsuhdejuristeihimme yhteyttä, mieti rauhassa läpi ne oikeudelliset kysymykset, joihin toivot vastausta. Jo ensimmäiseen yhteydenotoon sähköpostilla tai digijuristin kautta on hyvä liittää mukaan tarvittavia taustatietoja esimerkiksi:

 • työnantajan nimi
 • ongelman kuvaus
 • tiedot palvelussuhteesta (vakinainen/määräaikainen, kesto jne.)
 • kopio työsopimuksesta
 • tieto sovellettavasta työehtosopimuksesta, jos asia liittyy työsuhteen ehtoihin
   

Lakichat | Ma-pe 9-16
020 155 8815 | Ma-to klo 9-16 ja pe 10-16
lakiasiat@tradenomi.fi
Digijuristi | 
Siirry Digijuristin pakeille >> 


Kysymyksiin pystytään yleensä vastaamaan 1-2 arkipäivän kuluessa, mutta ruuhka-aikoina, kuten juuri ennen lomia, vastaamisessa voi kestää hieman pidempään. Otathan siis yhteyttä hyvissä ajoin, jotta ehdimme auttaa tilanteessasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Yhteydenoton jälkeen työsuhdejuristimme käy läpi asiaan liittyvän aineiston ja pyytää tarvittaessa lisäselvitystä. Tarvittaessa lisäselvitystä pyydetään myös työnantajalta. Liiton juristit eivät kuitenkaan koskaan ole yhteydessä työnantajaan ilman, että siitä on erikseen sovittu jäsenen kanssa. Kun taustatiedot ovat riittävät, toimitamme sinulle juridisen arvion siitä, onko työnantaja esimerkiksi rikkonut asiassa työsopimuslakia.

Suurin osa oikeudellisista asioista ratkeaa neuvonnalla ja neuvottelemalla liiton työsuhdeneuvonnan kautta. Viimesijaisena vaihtoehtona asia voidaan viedä tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tässä vaiheessa tarjoamme jäsenillemme ainutlaatuista oikeusturvaetua.

Oikeusturvan käyttäminen edellyttää Tradenomien lakiyksikön tekemää puoltopäätöstä. Mikäli jäsen on antanut toimeksiannon asiamiehelle ilman, että on ensin ollut yhteydessä työsuhdeneuvontaan, voidaan oikeusturva jättää myöntämättä. Jäsenen asiaa hoitavan henkilön on oltava Tradenomiliitto TRAL ry:n hyväksymä työoikeuteen erikoistunut asianajaja tai luvan saanut lakimies.

Jäsenmaksuun ei sisälly rajattomasti neuvontapalveluita, vaan Tradenomeissa harkitaan aina tapauskohtaisesti, mihin ja miten laajoihin selvityksiin tai toimenpiteisiin asiassa on tarkoituksenmukaista ryhtyä.

Vastaukset kysymyksiisi helposti

VASTAUKSET VIKKELÄSTI LAKICHATISTÄ
Tavoitat juristimme kätevästi Lakichatin kautta ma-to 9-16 ja pe 10-16. Chatin löydät nettisivujemme oikeasta alanurkasta 

Sähköinen lakipalvelumme Digijuristi vastaa yleisimpiin työsuhdekysymyksiin

Siirry digijuristiin >>
Vastaukset kysymyksiisi helposti

APUA TYÖ- JA VIRKASUHTEISIIN LIITTYVISSÄ JURIDISISSA KYSYMYKSISSÄ
Ota meihin rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset tukea:
020 155 8815 | ma-to klo 9-16 ja pe klo 10-16
lakiasiat@tradenomi.fi


Usein kysyttyä Lakichatissä

Mitä Tradenomien työsuhdeneuvonta kattaa?

 • Puhelin- ja sähköpostineuvonta työ- ja virkasuhteisiin liittyvissä juridisissa asioissa
 • Asiakirjojen kuten työsopimusten ja päättösopimusten kommentoiminen
 • Jäsenten avustaminen työsuhteen päättämistä koskevissa neuvotteluissa
 • Riita-asioiden hoitaminen ja niihin liittyvien sovintoneuvottelujen käyminen

Paljonko lakipalveluiden käyttäminen maksaa?
Tradenomien jäsenet saavat liiton lakipalvelut jäsenmaksun hinnalla. Laki- ja asianajotoimistoista ostettuna vastaavan palvelun hinta on keskimäärin 250 € / tunti.

Onko juristin kanssa asioiminen luottamuksellista?
Kaikki liiton työsuhdejuristien kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Allekirjoittamassani sopimuksessa on salassapitoehto, saako toimittaa sopimuksen liiton juristille?
Kyllä saat. Liiton työsuhdejuristi toimii asiassa juristinasi ja sinulla on oikeus toimittaa juristillesi kaikki itseäsi koskevat asiakirjat.

Kuinka nopeasti saan liitosta vastauksen kysymykseeni?

 • Lakichat päivystää yksinkertaisissa ja nopeissa työsuhdekysymyksissä ja sen löydät sivujemme oikeasta alareunasta ma-pe 9-16
 • Sähköinen lakipalvelumme Digijuristiin on koottu yleisempiä työsuhdekysymyksiä ja se on auki 24/7
 • Sähköpostien vastausaika on enintään kaksi työpäivää mutta yleensä saat vastauksen huomattavasti nopeammin. Huomaathan kuitenkin, että jotkut juridiset asiat vaativat enemmän perehtymistä tai taustaselvitystä minkä vuoksi vastausaika saattaa olla pidempi

Ovatko liiton juristit yhteydessä työnantajaani?
Tradenomien juristit eivät koskaan ota yhteyttä jäsenen työnantajaan ilman jäsenen lupaa. Jäsenen luvalla olemme kuitenkin tarvittaessa yhteydessä työnantajaan työ- tai virkasuhteeseen liittyvän asian selvittämiseksi.

Olen kokenut työnantajan menettelyn henkisesti hyvin raskaana, kenen kanssa voisin puhua asiasta?
Työsuhteisiin liittyvät riitatilanteet ovat ymmärrettävästi hyvin kuormittavia. Liiton juristit auttavat asian juridisessa hoitamisessa. Jos kaipaat tukea jaksamiseen prosessin aikana tai jälkeen, saat apua asian käsittelyyn yhteistyökumppaniltamme Työvalmennus Futuurilta hyvinvointivalmennuksen tai työkykyvalmennuksen muodossa. Valmennus sisältyy jäsenmaksuusi eikä siitä veloiteta erikseen.

Työsuhdeneuvonta

ma-to klo 9-16, pe 10-16

020 155 8815

lakiasiat@tradenomi.fi

Lakichat ma-pe 9-16 | digijuristi.tradenomi.fi | omaluottamusmies.fi