Verkkomateriaalia oman osaamisen kehittämiseen

Kokosimme verkkokurssit ja itseopiskelualustat, joiden avulla kehität osaamistasi – jopa täysin ilmaiseksi.

Maailmaa kohdannut poikkeustila ja siitä johtuvat työelämän muutokset, esimerkiksi laajat lomautukset, haastavat jokaista meistä. Sopeutuminen uuteen tilanteeseen on vaikeaa, mutta olisiko muutokset kuitenkin mahdollista kääntää eduksi? Jos aikaa on nyt käytettävissä enemmän, käyttäisitkö sen itsesi kehittämiseen ja ehtisit vihdoin sille verkkokurssille, josta olet aiemmin vain haaveillut?

Digitaalisten alustojen avulla voit hetkessä hypätä oppimaan vaikkapa Harvardin tai kotimaisten korkeakoulujen kursseille - jopa täysin maksutta! Keräsimme ideoita opintokokonaisuuksista, joiden avulla kehität osaamistasi kotoa käsin. 

Aihe

Kurssi

Tarjoaja

Kieli

Hinnoittelu

Tekoäly

Johdatus tekoälyyn

Suomen Koodikoulu

Suomi

Ilmainen

Esiintyminen

Public Speaking

Rochester Institute of Technology

Englanti

Ilmainen ilman sertifikaattia

Valokuvaus

Photography Basics and Beyond

Michigan State University

Englanti

7 päivän ilmaisjakso

Websovellukset

Full Stack -Websovelluskehitys

Helsingin yliopisto

Suomi

Ilmainen

Tekoäly

Elements of AI

Helsingin yliopisto & Reaktori

Suomi

Ilmainen

Verkkomainonta

Mainosta yritystä verkkomainonnan avulla

Google

Suomi

Ilmainen

Työnhaku

Menesty työnhaussa-verkkokurssi

Coollan työelämän ja työhyvinvoinnin webinaarit

Tradenomit

Coolla

Suomi

Suomi

Ilmainen

Ilmainen

 

Hyviä alustoja itseopiskeluun:

Avoin amk

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamk Pulse on Suomen suurin avoin ammattikorkeakoulu. Xamk Pulse tarjoaa satoja opintojaksoja vuosittain, joista osa on maksuttomia. Tutustu ja ilmoittaudu tarjontaan osoitteessa www.xamk.fi/koulutuskalenteri

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa yksittäisiä avoin amk:n opintoja ilmaiseksi kaikille. Lisäksi työttömät ja lomautetut voivat suorittaa opintoja maksutta. Lue lisää Karelian sivuilta.  

Laurea tarjoaa MOOC-kursseja ilmaiseksi kaikille. Lue lisää Laurean sivuilta.

Satakunnan ammattikorkeakoulu tarjoaa avoimen amk:n opintoja maksutta työttömille, lomautetuille ja eläkeläisille. Katso lisätietoa SAMK:n sivuilta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tarjoaa maksuttomia avoimen amk:n opintojaksoja lomautetuille ja työttömille. Lue lisää SeAMK:n sivuilta.

Tarkista myös muiden ammattikorkeakoulujen avoimen amk:n tarjonta.

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston avoin MOOC (Massive Open Online Course) alusta tarjoaa lukuisia opintosisältöjä kaikkien saataville. Tietojenkäsittelytieteillä on lisäksi erillinen tarjontansa. Aloittelija voi lähteä liikkeelle vaikkapa tekoälyn perusteisiin keskittyvästä Elements of AI -kurssista.

FITech

FITech on verkkoyliopisto, joka  tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja aikuisopiskelijoille sekä tutkinto-opiskelijoille. FITech-opiskelijana voit opiskella valikoituja kursseja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. 

Avointen oppimateriaalien kirjasto

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen yhteishankkeen tavoitteena on tuoda kaikkien saataville opintomateriaaleja kaikilta koulutusasteilta. 

Tutustu myös kansainvälisiin oppimisalustoihin:

edX

Kansainvälisten huippuyliopistojen kurssisisältöjä koottuna tieteenaloittain. Mukana esimerkiksi Harvard, Massachusetts Institute of Technology (MIT) sekä Berkeley.

Coursera

Valtava, alojensa ammattilaisten tuottama verkkokurssikirjasto, jonka taustalta löytyy tunnettuja yliopistoja kuten Stanford ja Yale. Viikon ilmaisjakson jälkeen kaikki sisällöt alkaen 44 €/kk.

Udemy

Udemy kokoaa yhteen verkkokursseja ammatillisista taidoista harrastuksiin. Taso vaihtelee, mutta kurssiarvosteluja seuraamalla löytää joukosta usein parhaimmat sisällöt. Ilmaissisältöä palvelu ei juurikaan tarjoa, mutta tarjouksia metsästämällä voi säästää lompakkoa merkittävästi.

Class Central

Yhdysvaltain kahdeksan, nk. Ivy League -yliopiston avoimia verkkokursseja eri aloilta.

Google Education
Tunnetumpien palveluidensa ohella Google tarjoaa myös Digital Garage alustallaan erilaisia laadukkaita verkkokursseja - ja vieläpä täysin maksutta!

Google re:Work
Ohjeita, vinkkejä ja työkaluja työyhteisön kehittämiseen. 

The Internet Archive

Arkisto tarjoaa yli 20 miljoonaa vapaasti ladattavaa kirjaa ja tekstiä. Saatavilla on myös 1,3 miljoonaa e-kirjaa, joita voit tunnukset luotuasi lainata ilmaiseksi.

Codeacademy

Codecademyssa voit opiskella itse esimerkiksi HTML ja CSS alkeita.

Ted Talks

Ted Talks kokoaa yhteen TED-konferensseissa tallennettuja inspiroivia ja kiinnostavia puheenvuoroja lukuisilta eri toimialoilta. Puheet ovat englanniksi, mutta osa on tekstitetty suomeksi.


Puuttuuko listalta yrityksesi kurssit tai haluaisitko vinkata meille löytämiäsi laadukkaita oppimiskanavia? Laita meille meiliä osoitteeseen toimisto@tradenomi.fi