Äänestysohjeet

Äänestysaika ja -ohjeet

Jokaisella vaalikelpoisella jäsenellä on vaaleissa käytössään yksi ääni, annettua ääntä ei voi yhdistää äänestäjään. Jokainen vaalikelpoinen jäsen voi äänestää haluamaansa ehdokasta äänestysaikana eVaali-järjestelmässä, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Äänestysaika alkaa 5.5. kello 9.00 ja päättyy 16.5. kello 16.00. 

Pääset äänestämään tästä >>

Järjestelmään kirjaudutaan vahvan tunnistaumisen ja mobiilivarmenteen avulla. Tunnistautumista varten käytettävissä olevat pankit ovat OP, Nordea, Danske Bank, S-Pankki, Aktia, Säästöpankki, POP Pankki, Handelsbanken, Oma Säästöpankki sekä Ålandsbanken.

Äänestämällä teet hyvää - lahjoitamme 2€ jokaisesta äänestä hyväntekeväisyyteen

Lahjoitamme jokaisesta annetusta äänestä 2 euroa hyväntekeväisyyteen. Saat itse valita lahjoituksen kohteen: voit tehdä lahjoituksen joko Mieli ry:lle, Lasten liikunta ja tuki ry:lle tai Hope ry:lle. Lahjoituskohteen voi valita äänestämisen jälkeen eVaali-järjestelmässä, eikä lahjoitusvalintaa voida yhdistää äänestäjään.

Äänestäminen paperisella äänestyslipulla

Paperisia äänestyslippuja voi tilata sivujemme lomakkeen kautta. Tilaus on tehtävä 20.4.2023 mennessä, sen jälkeen emme toimita paperisia äänestyslippuja. Paperiset äänestysliput tulee toimittaa Tradenomien toimistolle vaalilautakunnalle osoitettuna 8.5.2020 klo 16.00 mennessä.

Kuka voi äänestää?

  • Jokainen vaalikelpoinen jäsen voi asettua valtuustovaaleissa ehdolle, toimia valitsijayhdistyksen jäsenenä ja äänestää.
  • Vaalikelpoisia ovat 28.2.2023 mennessä liittyneet jäsenet ja kaikilla vaalikelpoisilla jäsenillä on oltava jäsenmaksut maksettuna edellisiltä kalenterivuosilta.
  • Opiskelija- ja eläkeläisjäsenet eivät ole vaalikelpoisia eli he eivät voi asettua ehdolle tai äänestää.