Blogi: Black Weeks - suunnitelmat uusiksi, kuinkas kävikään?

16.4.2020

Morjesta sinne kotisohville!

Vuosittainen kampanja, Black Weeks, oli yksi isommista projekteistamme keväälle. Suunnittelu aloitettiin jo vuoden alussa ja tarkoituksena oli järjestää onnistunut ja näkyvä kampanja - niin verkossa kuin paikan päällä. Noin viikko ennen kampanjan alkua uusi tilanne maailmalla pistikin pakan sekaisin, ja suunnitelmat meni uusiksi.

Hallituksen koulutusviikonloppu kolkutteli ovella, kun ensimmäiset rajoitukset tulivat. Onneksi pääsimme heti paneutumaan muutoksiin, joita nämä rajoitukset tekisivät toiminnallemme. Black Weeksin ajalle oli suunniteltu mm. ständeilyä kampuksilla ja erilaisia tapahtumia paikallisyhdistysten toimesta ympäri Suomen sekä liittohallituksen kenttäkierrosta ja tukea. Kun tämä ei ollutkaan enää mahdollista, niin siirsimme koko kampanjan verkkoon.

Tradenomien viestintännän asiantuntija Maarit sekä viestintävastaavamme Annika tekivät materiaalit somea varten. Jaoimme niitä paikallisyhdistysten käytettäväksi ja materiaaleja näkyikin kahden viikon aikana käytettävän monen yhdistyksen toimesta. On hienoa nähdä, miten rautaisella otteella kampanjaa lähdettiin tekemään. Yleensä jäsenhankinta tapahtuu suurimmaksi osin ständeillä ja luokkakierroksilla, eli fyysisellä kontaktilla. Täysin verkkoon siirtyminen oli meille siis uusi, mutta tarpeellinen oppimisen paikka. Opiskelun siirtyessä verkkoon vuosi vuodelta enemmän, on myös meidän keksittävä uusia keinoja näkyä ja olla läsnä jäsenillemme.

Sosiaalisen kanssakäymisen tueksi teimme myös Tradenomiopiskelijoiden Discord-kanavan, mihin voi kuka vaan liittyä ja kysyä siellä esimerkiksi mieltä askarruttavia kysymyksiä, pelailla tai muuten vaan rupatella muiden kanssa. Rohkeasti mukaan! 

Vaikka suunnitelmat menivät uusiksi, niin meidän kuin paikallisyhdistysten osalta, niin kampanja sujui paremmin kuin hyvin! Näkyvyys oli valtava sekä Musta-jäsenyyden ja työttömyysturvan tietoisuus kasvoi valtakunnallisesti. Tällaisessa tilanteessa ei voi olla kuin ylpeä paikallisyhdistysten toimijoista, paremmin he eivät olisi voineet viedä kampanjaa eteenpäin.

Tsemppiä kaikille ja pitäkää itsestänne huolta!