Ura ja työnhaku

Tradenomien jäsenenä saat ilmaista apua työhön ja uraan liittyvissä kysymyksissä. Näin varmistamme, että sinua ja kaikkia tradenomiopiskelijoita kohdellaan työelämässä reilusti.

POLKU UNELMADUUNIIN - PORTAALI

Työnhakijan työkalupakki - onnistuneen työnhaun työkalut ja ohjeet yhdessä paikassa 

Kesäduunin, harkkapaikan tai vakkariduunin haku on omanlainen prosessi, jonka me jokainen pääsemme kokemaan. Hakuprosessin aikana koemme suuria tunteita - jännitystä, odotusta, pettymystä ja suuria ilon hetkiä, kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen.

Sanotaankin, että itse työnhaku käy työstä. Päässä pyörii monenlaista ja hyvät neuvot ovat enemmän kuin tarpeen. Tähän työnhaun haasteeseen olemme vastanneet ja jäsenemme pääsevät hyödyntämään työhaussa ammattilaisten ohjeita. Uusi jäsenetumme Polku unelmaduuniin on työnhaun portaali, joka antaa askelmerkit kohti unelmaduunia.

 

TEE TYÖNHAUSTA HELPOMPAA 

Polku unelmaduuniin-portaalista löydät kaiken mitä tarvitse onnistuneeseen työnhakuun. Pääset katsomaan videoita, löydät työkaluja, esimerkkejä ja malleja, jotka tekevät työhausta helpompaa.

  • Selkeiden ohjeiden ja vinkkipatteriston avulla laitat työnhalun dokumentit ja LinkedIn-profiili kuntoon
  • Pääset treenaamaan haastattelua ja hyödyntämään valmiita malleja
  • Löydät vinkit oman osaamisen ja vahvuuksien sanoittamiseen

Onnistuneeseen työnhakuun pääset tunnistautumalla Polku unelmaduuni -portaaliin sähköpostillasi.

 
HENKILÖKOHTAINEN URAVALMENTAJA TSEMPPAA TYÖNHAUSSA

Tradenomiopiskelijoiden Musta- ja Kulta-tason jäsenet saavat henkilökohtaista uravalmennusta, jossa keskitytään valitsemaasi aiheeseen. Voit kysyä valmentajan mielipidettä urasuunnitelmistasi tai saada kommenttia LinkedIn-profiilistasi tai apua työhakemuksesi laatimiseen.

Uravalmentaja auttaa omien vahvuuksiesi tunnistamisessa tai vaikkapa työhaastatteluun valmistautumiseen.

 
HANKI HAASTATTELUKOKEMUSTA - Recright-videosimulaattorilla 

Työhaastattelu on se hetki, jolloin tulisi olla terävimmillään ja aidoimmillaan. Kun pitäisi olla valmiina näyttämään itsestään parhaat, saattaakin jännitys aiheuttaa odottamattomia seurauksia. Harjoittelu auttaa!

Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden työhaastattelusimulaattorin käyttämiseen, jossa pääset yksin ja omassa rauhassa hiomaan vastauksiasi Recright-videosimulaattorin kanssa. Hanki siis haastattelukokemusta ja kokeile Recrightia. Pääset myös tarkastelemaan lopputulosta.

Kokeile itse ja opi nauttimaan työhaastatteluista!


OMAN URAPOLUN LÖYTÄMINEN - VINKKEJÄ VIDEOISTA

Me haluamme auttaa sinua löytämään mielekkään työn ja omannäköisesi urapolun. Siksi olemme koonneet laajan videotietopankin mielenkiintoista asiaa. Videokirjastossa on yli 50 videota, joista takuuvarmasti saat vinkkejä ja lisäksi löydät muuta uraan liittyvää aineistoa. 
Katso videokirjastosta vinkit työnhakuun ja urasuunnitteluun.

Voit myös selata minkälaisiin työ- tai harjoittelupaikkoihin etsitään juuri nyt tradenomeja.

 

NÄIN LUOT MIELEKÄSTÄ, OMAN NÄKÖISTÄ URAA

Oman uran suunnittelua kannattaa tehdä jo opiskeluajoista lähtien. Urasuunnittelu lähtee itsetuntemuksesta. Kun tunnistat omat vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi, pystyt hakeutumaan tehtäviin, joissa pääset hyödyntämään niitä ja todennäköisesti myös viihdyt.

Kun olet pohtinut vahvuuksiasi ja unelmiasi, tee toimintasuunnitelma ja toteuta sitä askel kerrallaan. Suunnitelmaan voi kuulua esimerkiksi tiettyjen kurssien suorittaminen, mielekkään harjoittelupaikan löytäminen ja sellaisten taitojen opettelu, jotka vievät sinua lähemmäs unelmiesi työtä. Voit lukea lisää urasuunnittelusta työelämäoppaasta

 

MENTOROINNILLA APUA URAKEHITYKSEEN

Kokenut mentori osaa auttaa tradenomiopiskelijaa katsomaan uraansa eri vinkkelistä. Tradenomien mentorointiohjelma mahdollistaa ajatusten vaihdon kahden ammattilaisen välillä, joista toisella on paljon kokemusta ja toisella vähemmän kokemusta. Silti kumpikin pystyy antamaan mentoroinnissa paljon panosta toisilleen.

Mentorointiohjelma käynnistyy vuosittain aina syksyllä ja voit hakea mukaan, mikäli olet kiinnostunut oman urasi starttaamiseen vauhdilla.