Blogi: Opiskelija, haluatko vaikuttaa arkeesi koulussa?

25.9.2020

Olet saattanut kuulla koulussa mainittavan edustajistovaaleista. Syksyllä opiskelijat jokaisessa ammattikorkeakoulussa valitsevat keskuudestaan ne edustajat, jotka he haluavat päättämään asioistaan ensi vuonna koulussaan.

Tiesitkö, että myös sinä voit opiskelijakunnan jäsenenä asettua ehdolle näissä vaaleissa, ja sitä kautta päästä
vaikuttamaan koulussasi?

Edustajistossa voit olla mukana päättämässä siitä, mihin sinunkin maksamiasi jäsenmaksuja käytetään. Haluatko, että opiskelijoiden liikuntaa ja hyvinvointia edistetään, tapahtumia uudistetaan tai oman alan koulutustasi kehitetään? Edustajistossa pääset vaikuttamaan myös esimerkiksi opiskelijakunnan toimintaa ohjaaviin materiaaleihin.

Mitä edustajistossa toimimisesta saa irti?

Edustajistossa opit työelämän kannalta tärkeitä taitoja. Pääset muodostamaan mielipiteitä yhdessä opiskelijoiden kanssa ja esittelemään niitä muille. Opit myös perustelemaan omia kantojasi toisille sekä hyödyllisiä tiimityöskentelytaitoja.

Koska edustajistossa on edustettuna yleensä kaikki koulun alat, tutustut luonnollisestikin näiden muiden alojen opiskelijoihin. Heistä sekä muista koulun opiskelijoista ja jopa henkilöstöstäkin keräät myös monialaista verkostoa tulevaisuudellesi. Edustajistossa toimiminen on pitkälti kokoustamista, joten kokoustekniikka tulee vuoden aikana tutuksi.

Haluatko kuulla, mihin asioihin voit juuri omassa koulussasi päästä vaikuttamaan? Ota yhteyttä omaan paikallisyhdistykseesi ja kysy lisää!