Työsopimus ja palkka

Oletko solmimassa työsopimusta työnantajan kanssa? Tradenomiopiskelijat auttavat niin työsopimuksen läpikäymisessä kuin oikean tasoisen palkan neuvottelussa.

Olemme koostaneet kokonaisen oppaan sinun kaltaisillesi tradenomiopiskelijoille, jotka ovat siirtymässä vähitellen työelämään joko työharjoittelun, kesätöiden tai vaikkapa


VINKIT TYÖSOPIMUKSEN TEKEMISEEN

Työsopimus määrittää ne ehdot, joita työsuhteen osapuolten tulee noudattaa. Työsopimus kannattaa laatia mahdollisimman yksityiskohtaisesti, jotta vältytään ongelmilta jälkikäteen.

Työsopimukseen sisällytettävät asiat voit tarkistaa täältä >>

 

LAIN AMMATTILAISET PALVELUKSESSASI

Tradenomien lakipalvelut ei tarkoita vain ikävien oikeusjuttujen käsittelyä, vaan usein ihan arkisten asioiden tarkistuttamista. Näin ongelmilta vältytään jo etukäteen. Saat helposti (ja ilmaiseksi) vastaukset esimerkiksi työaikaan, työsopimuksen ehtoihin tai palkanmaksuun liittyviin kysymyksiisi.

Tradenomiopiskelijoiden jäsenenä voit tarkistuttaa myös työsopimuksesi ennen allekirjoittamista lakimiehillämme täysin veloituksetta. Kulta- ja Musta-tason jäsenet saavat neuvonnan lisäksi lakimieltä apua erilaisissa työsuhteen ongelmatilanteissa.

 

ONKO PALKKASI OIKEALLA TASOLLA?

Palkka määräytyy ensisijaisesti työtehtävien vaativuustason perusteella, mutta oleellisia tekijöitä palkan muodostumisessa ovat myös työntekijän ammatillinen osaaminen ja erityistaidot, joista on hyötyä tehtävässä.

Jos työkokemusta ei vielä juuri ole tai kokemus on erilaisista tehtävistä, kannattaa palkkaneuvottelussa tuoda esiin seuraavia:

  • koulutuksen tai aiemman työkokemuksen antamat valmiudet hyväksyä uudet tehtävät
  • kiinnostus ko. yritystä ja toimialaa kohtaan
  • koulutuksen tai harrastustoiminnan tuoma erityisosaaminen, josta on työssä hyötyä.
  • Tukea palkkaneuvotteluihin voi katsoa tradenomiopiskelijoiden ja vastavalmistuneiden palkkasuosituksista. Tradenomiopiskelijoiden jäsenet saavat myös henkilökohtaista ja maksutonta palkkaneuvontaa, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää oikean palkkatason määrittelyssä.

Tradenomiopiskelijoiden jäsenenä saat henkilökohtaista apua oikean tasoisen palkan neuvotteluun tai vaikkapa palkankorotuksen perusteluihin vastavalmistuneena.