Me Tradenomiopiskelijat

Me Tradenomiopiskelijat olemme kaikkien tradenomi- ja BBA-opiskelijoiden yhteinen järjestö. Me olemme iloinen ja aikaansaava porukka, jossa on järkevää ja hauskaa olla mukana.

Mikäli opiskelet tällä hetkellä tradenomiksi, sinunkin kannattaa liittyä mukaan Tradenomiopiskelijoihin!


Paikallisyhdistykset

Tradenomiopiskelijoihin kuuluu yli 14 000 jäsentä ja meillä on 30 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.
Katso kaikki paikallisyhdistykset täältä >>

Löydä omalla kampuksellasi toimiva paikallisyhdistys ja osallistu toimintaan!

Jäsenet liittyvät Tradenomiopiskelijoihin omalla ammattikorkeakoulullaan toimivan jäsenyhdistyksen kautta. Mikäli koulullasi ei ole jäsenyhdistystä, voit myös liittyä suoraan Tradenomiopiskelijoihin. Jäsenyhdistykset järjestävät tapahtumia ja pitävät huolta tradenomiopiskelijoiden eduista kampuksilla. Yhdistysten kautta tapaat hyviä tyyppejä ja vaikutat asioihin, lähde siis rohkeasti mukaan toimintaan!


Miksi olemme olemassa?

Tuemme tradenomiopiskelijoita työelämään valmistautumisessa.
Me autamme työhön liittyvissä pulmissa ja sparraamme tradenomiopiskelijoita kaikissa uraa ja työtä koskevissa asioissa.

Lisäämme tradenomitutkinnon tunnettuutta ja arvostusta.
Tradenomien arvostukseen työmarkkinoilla vaikuttaa eniten tradenomien oma ylpeys osaamisestaan. Meidän hommamme on tuoda ilmi tradenomien monipuolista osaamista ja mahdollisuuksia. Tradenomi-identiteettiä rakennetaan jo opiskeluaikana yhteisen toiminnan ja tapahtumien kautta sekä varmistamalla, että tradenomiopiskelijat ovat tietoisia kaikista tutkinnon tuomista mahdollisuuksista. 

Varmistamme, että tradenomiopiskelijoita kohdellaan työelämässä reilusti.
Palkkasuositusten ja -neuvonnan avulla vaikutamme siihen, että tradenomiopiskelijoiden palkkaus on oikeudenmukaisella tasolla. Autamme tradenomiopiskelijoita työllistymään tarjoamalla uravalmennusta ja tietoa uramahdollisuuksista.

Osallistumme aktiivisesti tradenomikoulutuksen kehittämiseen.
Koulutuksen korkea ja tasainen laatu kautta Suomen sekä tradenomien järkevät koulutusmäärät ovat meille tärkeitä edistettäviä teemoja. Näistä huolehtimalla vaikutamme tehokkaimmin siihen, että tradenomiopiskelijat valmistuvat koulutustaan vastaaviin tehtäviin työmarkkinoille.

 

Mitä teemme?

Tarjoamme tradenomiopiskelijoille tietoa, neuvoja ja ohjausta esimerkiksi työharjoitteluun, kesätöihin ja palkkaukseen liittyvissä asioissa. Lisäämme tradenomiopiskelijoiden työelämätietoutta ja autamme heitä saamaan parhaan mahdollisen alun työuralleen.

Toteutamme vuosittain valtakunnallisen opiskelijatutkimuksen, joka tarjoaa arvokasta seurantatietoa tradenomiopiskelijoiden opinnoista, työskentelystä, hyvinvoinnista ja näkemyksistä ajankohtaisiin teemoihin liittyen. Tutustu vuoden 2023 opiskelijatutkimukseen täällä ja vuoden 2021 -tutkimukseen täällä.

Järjestämme koulutuksia, seminaareja sekä tietenkin parhaat tapahtumat. Tapahtumissa tapaat muita tradenomeja ja tradenomiopiskelijoita ja kasvatat verkostoasi tulevaisuutta varten. Meillä on 29 paikallisyhdistystä, jotka järjestävät erilaisia aktiviteetteja ja pitävät huolta tradenomiopiskelijoiden eduista kampuksilla.

Pidämme tradenomiopiskelijoiden puolia ja tuomme esiin tradenomiopiskelijoiden etua erilaisilla foorumeilla. Nostamme esiin tradenomeille tärkeitä asioita ja otamme kantaa tradenomiopiskelijoihin liittyviin aiheisiin.  

 

Kuka päättää?

Tradenomiopiskelijoiden toimintaa johtaa liittohallitus. Liittohallitus valitaan vuosittain liittokokouksessa, johon osallistuu edustajia jokaisesta jäsenyhdistyksestämme. Hallituksen jäsenet ovat usein entisiä paikallisyhdistysten aktiiveja, mutta kaikki Tradenomiopiskelijoiden jäsenet voivat hakea hallitukseen. Liittokokouksessa päätetään myös suuntaviivat Tradenomiopiskelijoiden toiminnalle.

Kuulumme itsenäisenä jäsenyhdistyksenä Tradenomeihin. Kuulumme myös Akavan opiskelijoiden valtuuskuntaan, joka edustaa yli 110 000 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa.

 

Tutustu sääntöihin ja strategiaan

Toimintaamme ohjaavat yhdistyksen säännöt ja liittokokouksen hyväksymä strategia.

Lisäksi meillä on koulutuspoliittinen ohjelma, jossa esitämme tradenomikoulutukseen liittyviä ongelmia ja ratkaisuja.