Blogi: Verkostoituminen kannattaa aloittaa jo opiskeluaikana

6.11.2020

Työelämässä eletään muutoksen aikaa. Vanhat työelämän arvot, kuten pitkä ura yhdessä työpaikassa, ovat jäämässä historiaan ja olemme siirtymässä jatkuvasti monimuotoisemman työelämän aikakauteen. Nykyään työsuhteet ovat lyhyempiä ja omaa osaamista tulee kehittää jatkuvasti. Tämän seurauksena verkostojen ja erityisesti niiden hyödyntämisen merkitys kasvaa jatkuvasti suuremmaksi. Yhä useammin uusi työpaikka löytyykin juuri verkostojen kautta.

Verkostojen kerryttäminen kannattaa aloittaa jo opiskeluaikoina, koska opiskelukaverisi ovat tulevaisuuden työelämän ammattilaisia, joiden kanssa tulet todennäköisesti kohtaamaan myös valmistumisen jälkeen. Hyvien suhteiden luominen ja ylläpitäminen opiskelukavereihin ei varmasti mene hukkaan. Lisäksi tradenomiopintoihin kuuluu paljon projektitöitä, jotka yleensä toteutetaan toimeksiantoina yhteistyössä yritysten kanssa. Nämä projektit ovat hyviä tilaisuuksia saada jalkaa oven väliin työelämän puolelle jo opiskelujen aikana. Tunnen monia, jotka ovat saaneet harjoittelupaikan tai työllistyneet valmistumisen jälkeen juuri toimeksiantoprojektien ansiosta.

Lisäksi te, Tradenomiopiskelijoiden ja Tradenomien jäsenet kuulutte jo arvokkaaseen verkostoon. Paikallisyhdistykset ja alueverkostot niin opiskelijoiden kuin valmistuneidenkin puolella järjestävät paljon erilaisia tapahtumia, jotka mahdollistavat muihin tradenomeihin tutustumisen ja ammatillisten suhteiden luomisen. Nämä ovat tilaisuuksia, jotka kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä tradenomiverkostosta löytyy todella paljon erilaista osaamista ja eri alojen ammattilaisia.