Hae Akavan opiskelijoiden aluevaikuttajaksi

3.10.2014

Akavan opiskelijat hakee opiskelijavaikuttajia eri puolille maata. Aluevaikuttajan tärkein tehtävä on toimia linkkinä alueen korkeakoulujen sekä Akavan opiskelijoiden välillä. Aluevaikuttaja edustaa Akavan opiskelijoita, ei omaa liittoaan. Tehtävänä on viedä Akavan opiskelijoiden edunvalvonnallisia linjauksia alueelle ja tehdä alueellista vaikuttamistyötä. Opiskelijayhteyshenkilö toimii ja vaikuttaa aktiivisesti myös Akavan aluejohtoryhmässä (AJR).

Akava on työmarkkinakeskusjärjestö, jonka jäsenenä on myös 110 000 korkeakouluopiskelijaa. Akavan opiskelijatoiminta on näköalapaikka muun muassa työmarkkina- ja opiskelijapolitiikkaan. Opiskelija-aluevaikuttajana toimit Akavan opiskelijoiden äänenä, silminä ja korvina korkeakoulussasi ja vastaat alueellisesta vaikuttamisesta sekä edunvalvonnasta. Tehtävä on luottamustoiminen. Kausi alkaa vuoden 2015 alusta ja kestää 1+1 vuotta, eli voit halutessasi jatkaa toisen vuoden ilman erillistä hakua.

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin paikkoihin:

Pääkaupunkiseutu 4 kpl (Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Haaga-Helia, Metropolia)
Tampere 2 kpl (yliopisto ja AMK)
Oulu 2 kpl (yliopisto ja AMK)
Lappeenranta 1 kpl
Mikkeli/Savonlinna 2 kpl
Kuopio 1 kpl
Pori 1 kpl
Lahti 1 kpl
Turku 2 kpl (yliopisto ja AMK)
Jyväskylä 2 kpl (yliopisto ja AMK)
Rovaniemi 1 kpl
Kajaani 1 kpl
Seinäjoki 1 kpl
Vaasa 1 kpl
Joensuu 1 kpl
Ruotsinkieliset korkeakoulut 1 kpl (Åbo Akademi, Novia, Arcada)

Opiskelijavaikuttajaksi haetaan hakemuksella, jossa toivomme sinun kertovan itsestäsi sekä opiskeluistasi. Hakemuksen löydät osoitteesta www.akava.fi/opiskelijat/perustietoa/organisaatio. Kerro hakemuksessasi myös, millaista näkemystä ja osaamista voisit tuoda esiin toimiessasi Akavan opiskelijoiden alueellisena edustajana. Kokemus nuoriso- tai opiskelijavaikuttamisesta ja Akavan sekä sen jäsenjärjestöjen opiskelijatoiminnasta lasketaan eduksi henkilöitä valittaessa. Voit kertoa myös verkostoistasi alueella. Valitun henkilön tulee opiskella hakemansa paikkakunnan korkeakoulussa sekä olla akavalaisen järjestön jäsen. Mainitse myös, mikäli olet halukas toimimaan Aluejohtoryhmässä.

Voit liittää hakemukseen ansioluettelosi. Kerro myös seuraavat yhteystietosi: Nimi, korkeakoulu ja opiskeluala, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja postiosoite. Kerro hakemuksessasi, minkä Akavan jäsenjärjestön jäsen olet.

Hakemus sekä sen liitteenä oleva ansioluettelo tulee lähettää Akavan keskustoimistoon Veikka Kuusistolle 3.11. mennessä osoitteella:

AKAVA ry/Veikka Kuusisto, Maistraatinportti 2, 2. krs., 00240 Helsinki tai sähköpostitse: veikka.kuusisto@akava.fi.

Hakemukset käsittelee sekä valinnat tekee Akavan opiskelijoiden valtuuskunnan työjaosto.

Tiedustelut:
Jan Hoffman, Akavan opiskelijoiden 1. varapuheenjohtaja
puh. 045 536 3045, jan.hoffman(at)akava.fi

Veikka Kuusisto, järjestötoiminnan assistentti
puh. 050 383 1497, veikka.kuusisto(at)akava.fi