KANNANOTTO: TROL tukee 2. asteen opiskelijajärjestöjä maksuttoman 2. asteen tavoittelussa

26.2.2019

Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry tukee Suomen Lukiolaisten Liittoa, Suomen Ammattiin opiskelevien liitto SAKKIa, Finlands Svenska Skolungdomsförbund ja Suomen Opiskelija-Allianssi OSKUa sekä nuorisoalan kattojärjestö Allianssia maksuttoman toisen asteen koulutuksen tavoittelussa.

TROL näkee maksuttoman toisen asteen tarpeellisena kehitysaskeleena suomalaisessa koulutusjärjestelmässä. Aiheessa on myös kyse yhdenvertaisuudesta.

“Jokaisella nuorella tulisi olla oikeus sekä mahdollisuus toisen asteen koulutukseen. Tämän hetkisen järjestelmän kustannukset eivät mahdollista sitä, vaan estävät heikommassa asemassa olevien jatkokouluttautumisen. Nykyisellään tilanne on kestämätön”, jyrähtää Tradenomiopiskelijaliiton puheenjohtaja Kaisu Hilska.

TROL on myös ärtynyt Maksuton 2. aste -kansalaisaloitteen käsittelyyn sivistysvaliokunnassa ja etenkin valiokunnan esitykseen hylätä aloite teknisiin syihin vedoten. Sivistysvaliokunnan jäsenillä olisi ollut mahdollisuus liittää esitykseensä lausuma, jossa tukevat aloitteen tavoitteita, mutta siihen ei kansanedustajilla tahtoa riittänyt.

“Sivistysvaliokunnalla oli mahdollisuus näyttää, että valtiovalta on nuorten puolella ja että meidän tulevaisuuteemme panostetaan, mutta se kaikki unohdettiin teknisen muotoseikan takia. Ei ole ihmekään, että nuorten kiinnostus politiikkaa kohtaan on laskenut vuosien mittaan”, toteaa puheenjohtaja Hilska pettyneenä.

Tradenomiopiskelijaliitto TROL tukee toisen asteen opiskelijajärjestöjen sekä Allianssin mielenilmausta maksuttoman toisen asteen puolesta.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Kaisu Hilska

044 072 8996

kaisu.hilska@trol.fi

Toiminnanjohtaja Eemeli Rajala

040 756 5644

eemeli.rajala@trol.fi