Puheenjohtajiston vapputervehdys

1.5.2023

Haalareiden väriloisto, lakkien kirjo ja ilmapallomeri värittää kaupunkikuvaa. Mistä muusta voisikaan olla kysymys, kuin opiskelijoiden kruununjuhlasta eli vapusta! Wabu ei tunnetusti koskaan lobu, mutta toukokuun lähestyessä heräävät opiskelijat uudella vireellä opiskelijaelämään.

Vappu on alkujaan työväenjuhla ja osa saattaa kritisoida, että miksi siitä on tullut opiskelijoille oma juhlansa. Vappu kuitenkin on merkki talven ja kevään opiskelutyön päätöksestä, jolloin on todellakin aihetta juhlaan. Ja ovathan opiskelijat myös tulevaisuuden tekijöitä, joskin osa työskentelee jo töiden ohessa ahkerasti riittävän tulotason saamiseksi.

VAPPUPERINTEET JA YHTEISÖLLISYYS

Opiskelijoilla ympäri Suomen on lukuisia vappuperinteitä; patsaiden lakituksia ja pesemisiä, vappukulkueita, puheita, piknikeitä ja tapahtumia aina sitseistä bingoon. On sydäntä lämmittävää nähdä, miten idearikkaita meidänkin paikallisyhdistykset ovat omien tapahtumiensa kanssa. Monipuoliset tapahtumat takaavat sen, että jokaiselle opiskelijalle löytyy jotain. Myös alkoholittomille opiskelijoille löytyy omia variantteja, näin vapunkin aikaan.

Se mikä tekee vapusta myös erityisen hienoa on, kun näkee tradenomiopiskelijoiden yhteisöllisyyden. Yhteisöllisyys kattaa niin yhdessä tekemisen ja olemisen kuin merkittävät suhteet ja yhteenkuuluvuuden. Puistoissa ja toreilla opiskelijat hakeutuvat omiensa pariin sekä kantavat ylpeinä omia haalareitaan tradenomilakit pään päällä. Opiskeluaikana luodaan paljon merkittäviä ihmissuhteita, jotka kantavat läpi elämän. Vappu on myös sitä aikaa, kun tullaan yhteen ja saatetaan muistella jo aiempia opiskeluvuosia sekä sitä, miten aika on mennytkin niin nopeasti. Myös alumnit heräävät talviuniltaan ja heitä saattaa nähdä muistelemassa vanhoja hyviä aikoja.

Meidän Tradenomiopiskelijoiden vappuperinteisiin kuuluu, että teemme joka vuosi oman Tradenomivappu -merkin, jota tänä vuonna koristaa liiton viestinnästä tutut värit. Merkit jakaantuvat ympäri Suomen koristamaan haalareita, joissa monilla onkin jo useamman vuoden värisuora.

ONNEA LOPPUKEVÄÄSEEN

Me Tradenomiopiskelijat haluammekin nyt toivottaa kaikille ihanaa vappua sekä loppukevättä. Suuresti tsemppiä kevään viimeisiin opintoaskareisiin - kesä häämöttää jo horisontissa! Ja vaikka vappu tosiaan joskus myös päättyy, ei se estä ketään sen jälkeenkään nauttimasta parhaimmasta opiskelijaelämästä mitä on!