Rahastopelin parhaat palkittiin

16.12.2016

Marraskuussa käytiin kyltereiden ja tradenomiopiskelijoiden välinen taisto Rahastopelin voitosta. Pelissä sijoitettiin alkupääomaa sekä päivittäin saatua pelirahaa yhdeksään fiktiiviseen rahastoon. Viiden viikon ajan pelaajat sijoittivat keksityissä, mutta todentuntuisissa tulevaisuuden skenaarioissa, joissa maailman tapahtumat vaikuttivat rahastojen arvoon. Pelaajat pyrkivät ostamaan ja myymään parhaimpansa mukaan, oppimalla samalla kanssakilpailijoiltaan sekä asiantuntijoiden sijoitusvinkeistä. Sijoitussuunnitelmaa oli mahdollista muuttaa niin usein kuin halusi. Voittaja ratkesi salkun arvon perusteella.

Pelin voiton vei tradenomiopiskelija Joonas Järvinen Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Hänet palkittiin Icelandairin matkalahjakortilla. Toiselle sijalle itsensä pelasi niin ikään tradenomiopiskelija Santeri Muhonen Saimaan ammattikorkeakoulusta. Hän sai palkinnoksi Aktian rahastolahjakortin. Kolmannelle sijalle pelissä selviytyi kauppatieteiden opiskelija Tommi Ronkainen Oulun yliopistosta. Ekonomit palkitsivat hänet tablettitietokoneella.

”Peli oli loistava mahdollisuus päästä mukaan sijoittamisen maailmaan”, sanoi toiseksi tullut Muhonen. ”Skenaarioiden avulla näki käytännössä, miten markkinat reagoivat maailman tapahtumiin. Omakin pelistrategia muovautui koko ajan pelin aikana. Kärkipäässä pelattiin loppuvaiheessa myös aikamoista psykologista peliä, kun toisten sijoituksia ja tilannetta piti seurata välillä yölläkin pelin päivittymisen aikaan”, hän naurahtaa.

Kuva: Aktian johtaja Sam Olin ja toiseksi pelissä sijoittunut Santeri Muhonen

Tradenomiliitto TRAL ja Ekonomit halusivat perustaa oman liigan opiskelijajäsenilleen korostaakseen tradenomien ja kyltereiden yhteistyötä sekä tehdäkseen heitä tunnetuksi talouselämän, sijoittamisen ja rahastojen tuntijoina.

”Tänä päivänä kaupallisten aineiden opiskelijoille asetetaan entistä enemmän vaatimuksia osaamisen suhteen. Mielestämme kaikilla tulisi olla perustietämys sijoittamisen periaatteista”, toteaa Ekonomien asiakkuusvastaava Tanja Hankia. ”Pelissä oli mahdollisuus oppia sijoittamista riskittä ja hauskalla tavalla”, hän jatkaa.

”Erityisesti finanssialalle ja taloushallintoon suuntaaville opiskelijoille peli oli varmasti hyödyllinen ja herätti toivottavasti monessa myös innostuksen oppia asiasta lisää”, kannustaa TRAL:n asiamies Maija Lindeman. ”Peli oli monessa oppilaitoksessa myös osana rahoituksen kurssia, josta olemme erityisen iloisia”, hän toteaa lopuksi.

 

Kilpailun järjestivät KSF Media, Aktia ja Icelandair yhdessä TRAL:n ja Ekonomien kanssa. Parhaat pelaajat palkittiin pelin päätösgaalassa 15.12. Helsingissä.