Startup Cup: Asiakas mukaan innovaatioprosessiin

14.2.2017

Teksti ja kuvat Catarina Myllärniemi

 

Innovointikilpailu Startup Cup käynnistyi helmikuun alussa Haaga-Heliassa järjestetyllä avajaistilaisuudella ja Bootcampillä. Tilaisuudessa kuultiin myös yritysten, kuten Siilin ja Reaktorin rekrytointikriteereistä sekä työskentelystä innovaatiivisissa yrityksissä. Tilaisuudessa puheenvuoron käytti tulevaisuudentutkija ja valmentajaIlkka Halava sekä hankkeen ideamoottori Ola Sundell HUB13:sta. 

Kaikille, jotka haluavat yrittäjiksi

Startup Cup on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, jotka haluavat yrittäjiksi. Kilpailun esikuvina ovat Stanfordin ja Oxfordin kaltaisten yliopistojen Business Cup -kilpailut. Metodina on nopea ja ketterä, työelämälähtöinen innovointi ja kehittäminen. Tarkoituksena on, että karsinnan jälkeen mukaan pääsee sata lahjakkainta opiskelijaa, joille taataan paras ohjaus ja valmennus. 

”Meille järjestäjille on tärkeintä, että opiskelijamme saavat mahdollisuuden oppia yrittäjyyttä tavalla, joka vastaa todellista tilannetta markkinoilla”, toteaa Päivi Söderström Haaga-Helia Startup Schoolista. ”Suosittelen: kannattaa lähteä mukaan”, jatkaa Söderström.

Opiskelijat saavat osallistumisesta opiskelijat saavat opintopisteitä. Näin kilpailuun osallistuminen nivoutuu kaupallisten, insinöörin ja sairaanhoitajan tutkintoihin.

Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia muodostavat yhdessä koko maan suurimman ammattikorkean, mikäli kokoa mitataan opiskelijoiden määrällä. Ammattikorkeakoulut tiivistävät koko ajan yhteistyötään. Yhdessä järjestettävässä Startup Cupin ensimmäisessä Bootcampissä ovat mukana kilpailuun osallistuvien opiskelijoiden lisäksi muun muassa Reaktor, Siili ja Wolt. Opiskelijat, jotka tulevat valituksi itse toteutukseen tulevat työskentelemään monialaisissa pienryhmissä yhdessä yritysten kanssa.  

Seuraava Bootcamp on Turussa 22.-23.2. Pääkaupunkiseudulla seuraava Bootcamp on 4-5.4 Metropoliassa Vantaalla. 

Lisätietoja kilpailusta ja sen koko maan kattavista aikatauluista: http://www.startupcup.fi/

Tulevaisuuden tutkija Ilkka Halava puhui siitä, miten työelämä tulee muuttumaan, ja miten yrittäjyyskasvatuksen tulee tukea opiskelijoita tässä murroksessa. 

Startup Cup työllistää myös useita vapaaehtoisia, jotka halusivat kokemusta tapahtumien järjestämisestä.