Tradenomien uusi palvelu tarjoaa rekrytointiapua ja mentorointia

3.5.2017

Korkeakoulutettujen työttömyys on ollut yleisesti kasvussa viime vuosina, mikä näkyy myös tradenomien työttömyysluvuissa. 2000-luvulla tradenomien työttömyysprosentti on ollut 5–7 prosenttia, mutta tänä vuonna työttömyyden kasvu on pysähtynyt.

”Tradenomiliitto kantaa työllistämistalkoissa oman kortensa kekoon ja julkaisee uuden Tradenomiitti-palvelun, joka toimii työnhakijoiden ja rekrytoijien kohtauspaikkana. Palvelusta hyötyvät muutkin kuin omat jäsenet”, kertoo liiton palvelu- ja kehitysjohtaja Tomi Kouva.

Tradenomiitti on tradenomien asiantuntijuuden näyteikkuna, joka on kehitetty paitsi työnhakijoille, myös työnantajille headhunttaukseen sekä oppilaitosten tarpeisiin. Yhteistyökumppaniksi palveluun on jo liittynyt muun muassa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Palvelun toimintaidea muistuttaa hieman LinkedIn-palvelua, mutta lähtökohta on erilainen: LinkedInissä osapuolet ovat yleensä tavanneet ennen verkostoitumista, kun taas Tradenomiitissa verkostoidutaan ennen tapaamista. Tämä helpottaa nuorten tradenomien tai valmistumassa olevien kontaktien luomista alalle.

Palvelun hyödyllistä sisältöä ovat myös keskustelut alalla pitempään toimineiden konkareiden kanssa.

”Monella rahoitusalaa opiskelevalla ei ole mitään havaintoa siitä, mitä vaikkapa rahoituspäällikkö tekee työkseen, eikä tuttavapiirissäkään juuri ole valmistuneita tradenomeja, joilta kysyä. Siksi tarvitaan palvelu, jossa voi kysyä oikealta rahoituspäälliköltä, mitä sinä oikein teet”, Kouva sanoo.

Teemu Tiilikainen toimii Tradenomiitti-palvelussa mentorin roolissa. Satu Väike etsii uusia kontakteja ja työmahdollisuuksia. HANDOUT. KUVAAJA: Sami Heiskanen.

Yksi uuden palvelun mentoreista on Teemu Tiilikainen, 27, joka valmistui it-tradenomiksi muutama vuosi sitten ja on ollut it-alalla töissä vuodesta 2011 lähtien.

”Olen jo kurkkinut palvelun ilmoituksia ja bongasin pari mielenkiintoista it-aiheista keskustelua”, kertoo Talented Solutions -nimisessä rekrytointiyrityksessä työskentelevä Tiilikainen.

Hän odottaa saavansa palvelusta lisää kontakteja ja on valmistautunut jakamaan kokemuksiaan muille. Tiilikaisen osaamista voi hyödyntää esimerkiksi it-alan työpaikkoja koskevissa kysymyksissä.

Tradenomiittiin on kirjautunut myös Satu Väike, 24, joka on valmistumassa tradenomiksi kesällä. Liiketaloutta opiskeleva Väike tekee parhaillaan äitiysvapaan sijaisuutta talousalan yrityksessä.

”Sen jälkeen työkuviot ovat vielä avoinna, joten pidän silmät auki kaikille mahdollisuuksille. Kaipaan haasteita, ja työ esimerkiksi osittain asiakaspalvelun parissa kiinnostaa. Tradenomiitti on uran alussa hyvä apu kontaktien etsimisessä”, Väike sanoo.

Tradenomiliiton tavoitteena on kaikkien jäsenpalveluidensa digitalisointi, mistä Tradenomiitin avaaminen on yksi osa. Alkuvuodesta liitto julkisti Digijuristi-palvelun.

Verkko-osoitteesta tradenomiitti.fi löytyvä Tradenomiitti on toteutettu avoimen lähdekoodin periaatteella, eli sovelluksen toimintoja voi kuka tahansa käyttää ja kehittää eteenpäin haluamallaan tavalla.