Blogi: Lakki päässä Wapun viettoon

1.5.2022

Lakki päässä Wapun viettoon

Blogin pohjana toimii 6-kulmainen samettipäällyksinen valkoinen lakki.

  • Lisätään lakkiin harmaa samettireuna, lippa sekä harmaa-vihreä silkkitupsu, joka on kiinnitetty lakin oikealle sivulle. 
  • Sisävuoreen painatetaan vihreävalkoinen painatus. Lopuksi asetetaan kullanvärinen kokardi samettireunuksen keskelle, lipan yläpuolelle. 
  • Kokardissa on Tradenomiopiskelijoiden tunnus tammenlehvin koristeltuna.

Tällä reseptillä valmistetaan tradenomilakki. 

 

Tradenomilakki on huomattavasti uudempi lakki verrattuna esimerkiksi insinöörilakkiin, joka ideoitiin vuonna 1969. Virallinen tradenomilakki onkin ollut ostettavissa vasta vuodesta 2005 lähtien. 

Enimmäkseen tämä näkyy siinä miten tunnistettavaksi tradenomilakki on muodostunut. 

Vappupäivänä 2021, kun olin juhlimassa Helsingin Kaivopuistossa kavereideni kanssa, törmäsimme toiseen puolituttuun opiskelijaporukkaan, jotka opiskelevat kanssani Haaga-Heliassa. He ihmettelivät päässäni ollutta lakkia ja kysyivät: “mikä hattu toi on?” Päässäni ollut lakki oli tradenomilakki. Voin varmuudella todeta, että jos päässäni olisi ollut insinöörien tai teekkarien lakki, ei tuota kysymystä olisi tarvittu.

 

Miten tähän voisi tehdä muutoksen?

Tradenomilakki on tradenomiyhteisön tunnus, jonka jokainen tradenomiksi opiskeleva tai jo valmistunut tradenomi voi hankkia. Lakkia itsessään voi pitää päässä tradenomi-identiteettiä ja -yhteisöä kuvastavissa ja edistävissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä opiskelijatapahtumissa. 

Lakin hankkiminen täksi vapuksi on toki hieman myöhäistä, mutta lakkia voi onneksi käyttää muuallakin. Oli sitten kyseessä vuosijuhlat, approt, sitsit tai muu opiskelijatapahtuma, on lakki päässä tai olalla toimiva tyyli viettää hauskaa ja edustaa omaa arvokasta tutkintoasi!


Toki meillä on vielä siihen matkaa, että jokainen vastaantulija tunnistaa mitä edustamme, mutta näin kaikkien tradenomien tunnettavuutta ja yhteisöä voidaan rakentaa paremmaksi.

Iloista vappua kaikille!

Aaro Huttula

Varapuheenjohtaja

050 347 2656

aaro.huttula@tradenomiopiskelijat.fi

Aluevastuu: PORA ry, VATO ry, WsTf sf, Trade ry, RLO Kilta ry