Opiskelijakulttuuria vol. 2: Opiskelijakulttuuri pororajan yllä

1.12.2021

Rovaniemen Tradenomiopiskelijat ROTTA ry on perustettu vuonna 2009 liiketalouden opiskelijoiden omaksi yhdistykseksi ajamaan Rovaniemen ammattikorkeakoulun (myöhemmin Lapin ammattikorkeakoulun) tradenomiopiskelijoiden etuja, järjestämään tapahtumia ja pitämään huolta hyvinvoinnista kampuksella ja sen ulkopuolella. Vuonna 2019 pidimme 10v vuosijuhlat, jossa paikalla oli vanhoja hallituslaisia, liiton väkeä ja muita yhdistyksiä. 

Tapahtumakulttuurimme pyrkii aina tekemään mahdollisimman hauskoja ja virkistäviä tapahtumia opiskelijoille (liiketalouden alalle ja myös muille). Meillä on kirkkaan keltaiset haalarit täällä Rovaniemellä, ja meistä on aina sanottu, että olemme todella pirteitä ja iloisia kun meitä nähdään. Pyrimme aina olemaan mukana mahdollisimman monessa tapahtumassa ja tuomaan myös meidän yhdistystämme esille eri tapahtumissa. Meillä on muutama perinne, esimerkiksi Koskenlasku-tapahtuma syyslukukaudella, joka järjestetään yhdessä Rovaniemen insinööriopiskelijat RovIO ry:n kanssa. Eli yhteistyö insinööriopiskelijoiden kanssa on säilynyt täällä pohjoisessakin. Toinen perinteemme on haalarinkastajaiset fukseille marraskuussa.

Meistä erityisen tekee se, että olemme aina mukana tapahtumissa, varsinkin muiden Lapin AMK:n yhdistysten järjestämissä ja olemme aina valmiita auttamaan. Pyrimme ottamaan kaikki huomioon ja tarjoamaan opiskelijoillemme mahdollisimman paljon vaihtelua opiskelijaelämään.

Vuoden opiskelijakulttuurin kohokohta on ehdottomasti yllä mainittu Koskenlasku-tapahtuma, joka on järjestetty jo monta kertaa ja sen perinteet menevät pitkälle. Tapahtumaan on yleensä myyty noin 500 lippua, joten se on aina ollut yksi isoimmista tapahtumistamme syyslukukaudella ja sinne osallistuu opiskelijoita Lapin AMK:sta sekä myös Lapin yliopistosta. Lisäksi Koskenlaskun teema on vaihtunut joka vuosi, jotta tapahtuman pukeutuminen säilyy tuoreena myös vanhemmille opiskelijoille.