Opiskelijakulttuuria vol. 3: Studentkultur på svenska

2.12.2021

Hej, det är vi som är Handel och Service studerande förening (HanSe SF) och vår förening är till för alla tradenomstuderanden på Arcada. Vår förening har varit aktiv sedan 1997 och vår främsta verksamhet är att ordna evenemang för våra studeranden samt sälja halarmärken, halare och fungera som en gemenskap. Då det kommer till evenemang så har vi många traditioner och de flesta evenemang vi ordnar ordnas varje år under samma tidpunkt, vi har till och med en sitz som ordnas samma datum varje år.

Några traditioner som vi har är t.ex. beer olympics, spyttsitz och XMAS bowl. De nämnda evenemangen är fem kamp, sitz var man bara äter pyttipanna och barrunda var barerna avslöjas med hjälp av ledtrådar. Det som skiljer oss mest från andra föreningar är våra sitzar. Under våra sitzar så äter v tre rätters middag med snaps och så sjunger vi många sånger, har tävlingar och sjunger upp varandra på bordet.

Höjdpunkten för vår studerande kultur är nog gemenskapen. Efter några år av aktivt deltagande inom föreningen så har man skapat minnen för livet och skapat kontakter för framtiden samt livslång vänskap.