Blogi: Ratkaiseva ääni voi olla juuri sinun äänesi!

30.10.2019

Loka- marraskuun vaihde on taas täällä ja kampusten ovet sekä seinustat ovat täyttyneet mystisillä ehdokasjulisteilla. Facebookista pamahtelee opiskelukavereiden upean virallisia kuvia, joissa on jokin numero. Hakeeko nää tyypit johonkin? Mitä ne aikoo tehdä?

Nyt ovat pikkuhiljaa ympäri Suomen opiskelijakunnissa alkaneet parhaat ajat, eli edustajistovaalien äänestyspäivät. Tänä aikana eri koulutusalojen opiskelijat pyrkivät listojensa kautta päästä vaikuttamaan jokaista ammattikorkeakoulun opiskelijaa koskeviin asioihin. Meilläkin on ehdolla tradenomiaktiiveja ja aktiivin alkuja ympäri Suomea edustamassa valtakunnallista Haluan Päättää edustajistovaalikampanjaa, jonka järjestämme yhdessä Insinööriopiskelijaliiton kanssa. Haluan Päättää -kampanjalla pyritään lisäämään äänestysaktiivisuutta opiskelijakunnissa sekä saamaan tradenomi- ja insinöörivaikuttajia läpi edustajiston jäseniksi. 

Miksi äänestän edustajistovaaleissa? 

Jokaista opiskelijaa ei varmastikaan kiinnosta vaikuttaminen, eikä pidäkään kiinnostaa. Mutta mikset antaisi ääntä oman koulutusohjelmasi edustajalle, joka haluaa tehdä vaikuttamisen puolestasi? Opiskelija-aktiivitoiminta nähdään usein päällimmäisenä biletoimintana, mutta edustajistotoiminta on kaikkea muuta: se on sitä vaikuttamista parhaimmillaan korkeakoulussa. Tämä on myös sinun hetkesi päästä vaikuttamaan omalla äänelläsi. 

Ehdokkaille haluan lähettää seuraavat terveiset: Seiskää arvojenne ja tavoitteidenne takana. Olkaa rohkeita ja aktiivisia. Muista, että edustajistotoiminta antaa sinulle enemmän, mikäli olet itse valmis antamaan sille. Yhteistyö ja kommunikointi muiden ehdokkaiden ja tulevien edaattorien kanssa on kaiken a ja o. Näiden eväiden kanssa olette matkalla opiskelijavaikuttajiksi.

Nyt on aika nauttia vaalihulinasta ja vaalivalvojaisissa nautitaan sitten poppareista. Toivotan paljon onnea matkaan kaikille edustajistovaaliehdokkaille! Ja ennen kaikkea: Äänestäkää edustajistovaaleissa. Yksikin ääni voi olla ratkaiseva näissä vaaleissa ja se voi olla juuri sinun äänesi.