Tradenologia 3.-5.10.2019

7.9.2019

Morjesta kaikille!

Poikkeuksellisen pitkä kesä alkaa kääntyä kohti syksyä ja koulut ovat alkaneet taas kaikilla paikkakunnilla. Osalla teistä opinnot jatkuvat ja on aika vaihtaa kuulumisia kesän jälkeen. Osa aloittaa uuden jännittävän vaiheen elämässään opintojen äärellä. Oletpa sitten jatkava tai uusi korkeakouluopiskelija, tuo syksy mukanaan kaikille yhden korkeakouluelämän tärkeimmistä ja odotetuimmista osista - opiskelijatapahtumat. 

Nykyään opiskelijatapahtumat eivät ole enää vain halpaa viinaa ja huonoja ratkaisuja. Opiskelijatapahtumat ovat osa sosiaalista hyvinvointia. Ne ovat tapa irtautua arjesta ja nähdä opiskelijatovereitaan myös koulun ulkopuolella. Ne luovat yhteisiä muistoja ja elinikäisiä ystävyyksiä. Opiskelijatapahtumat luovat tarinoita, joita ikuistaa sosiaaliseen mediaan ja joita muistella tulevaisuudessa kaiholla. Opiskelijatapahtumat ovat syy poistua omasta opiskelukaupungistaan ystäviensä kanssa, vaikka toiselle puolelle maata, vain ollakseen ystäviensä kanssa ja tehdäkseen uusia.

Kolmas päivä lokakuuta käynnistyy taas vuosittainen Tradenologia. Tänä vuonna tuo suurin kansallinen tradenomien opiskelijatapahtuma järjestetään Raumalla. Tradenologia on tapahtuma, joka kiteyttää hyvin opiskelijatapahtumien merkityksen. Se on kaksipäiväinen tapahtuma vuosittain eri puolella Suomea, joka tuo yhteen suuren määrän samalla alalla opiskelevia ihmisiä. Tätä edeltäneet kolme ”logiaa” ovat järjestetty Oulussa, Vaasassa ja Helsingissä. Tapahtuman järjestysoikeuksista kilpailee vuosittain useita eri tradenomiyhdistyksiä, jotka haluavat päästä näyttämään oman kaupunkinsa parhaita puolia ja kulttuuria kaikille tradenomiopiskelijoille. Tänäkin vuonna Tradenologia toimii Tradenomiviikkojen huipennuksena ja päättää nuo tradenomi-identiteettiä ja yhteisöämme korostavat viikot.

Itse olin ensimmäistä kertaa Tradenologiassa Vaasassa. Lähdin kyseiseen reissuun edustamaan paikallisyhdistystäni ja voin sanoa reissun avanneen silmäni Tradenomiopiskelijat yhteisöä kohtaan aivan uudella lailla. Huolimatta siitä, että olen kotoisin melko tapahtumarikkaasta opiskelijakaupungista, oli kansallinen tradenomiopiskelijoiden tapahtuma täysin uudenlainen kokemuksensa ja sai silloin minutkin innostumaan valtakunnallisesta aktiivitoiminnasta. Tapasin reissussa ihmisiä useista eri kaupungeista ja hengailuporukkakin tuntui vaihtuvan muutaman tunnin välein toinen toistaan kiinnostavampaan porukkaan. Ensimmäisen päivän approt tekivät etukäteen itselleni melko tuntemattoman kaupungin tutuksi ja toisen päivän rastitapahtuma näytti kuinka laaja ja monipuolinen aktiivikenttämme on. Päivän tapahtumat huipensivat huippujatkot artisteineen paikallisessa yökerhossa.

Tänä vuonna olen saanut olla mukana järjestämässä Tradenologiaa ja tämä on näyttänyt taas kerran uuden puolen tapahtumasta. ”Logia” on tapahtuma, jonka eteen tehdään töitä yli vuosi ja joka hiotaan viimeistäkin yksityiskohtaa myöten. Vaikka tapahtuman perusperiaatteet ovat joka vuosi samat, on tapahtuma aina järjestäjäyhdistyksen ja -kaupungin näköinen.  Raumalla tullaan näkemään monipuolinen, teemanmukainen ja mukaansa tempaava tapahtuma, jota on hyvä muistella vielä kiikkustuolissakin. Yövyt yösi sitten hotellissa, patjalla liikuntasalissa tai kotona, tulevat päiväsi ja iltasi olemaan täynnä tekemistä, uusia ystäviä ja nähtävää. Illat voit viettää jatkoilla sopien uusien tuttavuuksien kanssa toinen toistaan hullumpia tulevaisuudensuunnitelmia tai ystäviesi kanssa hyvää musiikkia kuunnellen ja tanssien. Miten ikinä tykkäätkään tapahtumasi viettää, voin lämpimästi suositella tämän vuotista Tradenologiaa myös sinulle, houkutusten kaupungista löytyy kiusauksia kaikille. #nähääsiel