Ylpeästi tradenomi - nyt ja aina

18.9.2023

“Tradenomeista voi tulla yritysten toimitusjohtajia” - tämä on ensimmäinen muistikuvani siitä, kun olen kuullut tradenomi -nimikkeen ensimmäistä kertaa vuosia sitten. Silloin mietin, että aika siistiä. En kuitenkaan silloin ajatellut sen enempää, että ammattikorkeakoulu olisi minun tieni. Muutaman mutkan kautta, tieni kävi kuitenkin kohti ammattikorkeakoulua ja liiketalouden tutkinto-ohjelmaa. Ja se on heittämällä parhain reitti, jota olen tähän mennessä tarponut enkä ole katunut hetkeäkään.

Se mikä tästä reitistä tekee parhaimman, on se yhteisö, johon on saanut kuulua. Tradenomiyhteisö on koko ajan kasvava ja kehittyvä valtakunnallinen verkosto, jossa jokainen saa olla sellainen kuin on. Meitä on hyvin moneen eri lähtöön, mutta meitä yhdistää hieno tutkinto, ylpeys omasta osaamisesta sekä yhdessä puurtaminen. Tätä yhteisöä voisi mielestäni verrata jääkiekkopelin kotihallitunnelmaan tai suuren areenakeikan atmosfääriin. Lisäksi on häkellyttävän hieno nähdä, miten erilaisia elämä- ja urapolkuja kaikilla on. Yksi pyörittää omaa firmaa, toinen luo uraa artistina ja kolmas on se toimitusjohtaja. Tarvitsin ikinä neuvoa tai tietämystä mistään, löydän asiantuntijan varmasti tästä yhteisöstä.

Ystävyyden yhteisö

Tradenomiyhteisö ei ole kuitenkaan vain työelämään tai koulunpenkille sidottua edunvalvontaa, vaan se on myös ystävyyttä. Opintojen myötä ystäväpiirini laajentui valtavasti, ja nyt valehtelematta varmaan 85% ystävistäni on tradenomeja. Vaikka olemme kaikki erilaisia, on kaikissa tradenomeissa silti sitä samaa tietynlaista fiilistä, josta tunnistaa sen, että nämä ovat niitä minun ihmisiäni. Se on mielestäni varsin ihanaa, jopa kotoisaa.

Tiedän puhuvani tässä suhteessa hyvin etuoikeutetusti, sillä meissäkin on niitä yksinäisiä sieluja, jotka hakevat paikkaansa. Toivon vilpittömästi, että jokainen löytää itselleen opiskelijaelämästä edes yhden ystävän, jonka kanssa tarttua elämään. Henkilökohtaisesti voin suositella järjestötoimintaan mukaan lähtemistä, jos se yhtään tuntuu itselleen sopivalta. Kolmen paikallisyhdistyskauden sekä nykyisen roolini myötä, ovat sosiaaliset piirini levinneet Suomen päästä päähän. Ja olen siitä hyvin ylpeä sekä kiitollinen.

Ylpeästi opiskelijoita varten

Me Tradenomiopiskelijoissa tehdään jatkuvasti töitä meidän jäseniä ja opiskelijoita varten. Tätä työtä tehdään aidosti pelkällä sydämellä, jotta huominen olisi kerta toisensa jälkeen parempi. Me pidämme ääntä, me vaikutamme ja me huolehdimme.

Mikä parhainta, tätä työtä ei tarvitse kuitenkaan tehdä yksin. Tästä suuri kiitos ja kunnia Tradenomeille, aluetoimijoille, alumneille, sidosryhmille sekä ennen kaikkea meidän paikallisyhdistyksille. Heidän tekemä työ on äärimmäisen tärkeää, ja voin luvata, että sekä nykyisillä, että tulevilla opiskelijoilla, on asiat hyvissä käsissä. Näin me yhdessä luomme maailman parhaimman opiskelijaelämän.

Tekemämme yhteisen työn takia, saan olla ylpeästi, en vain tradenomi, mutta myös Tradenomiopiskelijoiden puheenjohtaja. Jokainen tradenomiopiskelijan ja tradenomin onnistuminen on iso onnen ja ylpeyden asia meille kaikille. Olkaa aina aidosti ylpeitä saavutuksistanne, ja siitä, että olette nimenomaan tradenomeja. Vaikka Tradenomiviikot kantavat nyt parin viikon ajan tätä kyseista teemaa, ei se kuitenkaan jää vain tämän kampanjan sanomaksi. Kaiken edellä mainitun ja mainitsemattoman nimissä, tulisi jokaisen meistä olla ylpeä tradenomi, nyt ja aina.

Annika Väänänen

Puheenjohtaja

044 283 5679

annika.vaananen@tradenomiopiskelijat.fi