Työ- ja harjoittelupaikat

Tradenomiopiskelijoille ja tradenomeille suunnattuja työpaikkoja löydät Tradenomien sivuilta. Tarkista myös Tradenomien LinkedIn-ryhmä, jonne postataan paljon rekryilmoituksia. 

Hyödynnä lisäksi erilaiset työnhakusivustot, esim.:

Saat työnhaullesi nopeasti näkyvyyttä, kun kerrot verkostollesi tilanteestasi ja osaamisestasi somessa, erityisesti LinkedInissä. Huolehdi, että profiilisi on huolellisesti täytetty ja ajan tasalla. Seuraa itseäsi kiinnostavia tahoja ja yrityksiä, osallistu keskusteluihin ja jos olet hyvä tuottamaan sisältöä, näytä se vaikka bloggaamalla.

Liity ryhmiin, joissa ilmoitellaan työpaikoista, esim. Tradenomien LinkedIn-ryhmä ja Duunitorin alakohtaiset FB-ryhmät.

Monet työnantajat hakevat osaajia suoraan ammattikorkeakoulujen kautta. Kannattaa pitää silmät auki ja seurata koulujen viestintää. AMK:ien omat asiantuntijat osaavat myös auttaa työnhakuun liittyvissä asioissa.

Rekrymessut ovat hyvä tapa jäädä rekrytoijien mieleen. Harjoittele muutaman minuutin hissipuhe, jonka avulla esittelet itsesi ja osaamisesi. Mieti valmiiksi myös kysymyksiä, joita haluat esittää potentiaalisille työnantajille. Mitä odotat työpaikalta ja millaisessa paikassa olisit parhaimmillasi?

Piilotyöpaikkoja voi löytää esimerkiksi omien verkostojen kautta tai kiinnostavia yrityksiä seuraamalla. Ota rohkeasti suoraan yhteyttä yrityksiin ja jätä avoin hakemus.