Triol On The Road - teemana työnhaku

11.10.2021 | Ura

Ihanaa viikon alkua ja TRIOL On The Road -viikkoa! No, mikä ihme on tämä TRIOL? TRIOL On The Road on Tradenomiopiskelijoiden ja Insinööriopiskelijaliitto IOL ry:n yhteinen vuosittainen kampanja. Kampanjan tarkoituksena on käsitellä yhteisiä tärkeitä asioita. Tänä vuonna olemme keskittäneet teemamme työnhakuun ja sitäkin enemmän kesätyöhakuun.

Hakuajat kesätöihin aikaistuvat vuosi vuodelta. Monena syksynä itsellenikin on tullut vastaan tilanne, jossa huomaan monen mielenkiintoisen haun jo alkaneen, ja itse en ole ollenkaan vielä valmistautunut. Hyvän CV:n päivitys tai sen kokonaan uusiksi tekeminen vie tunnetusti reilusti aikaa. Siksi halusimmekin valita tämän vuoden teemaksi kesätyöt ja niihin ajoissa valmistautumisen.

Kesätöihin hakeminen on jännittävää aikaa, varsinkin kun yrität saada sitä ensimmäistä oman alan työtä. On hyvä muistaa, että apua kannattaa pyytää, jos CV ja työhakemukset eivät ole vahvinta osaamistasi. Tradenomit tarjoavat kulta- ja mustatasojen opiskelijajäsenille erilaisia urapalveluita. Voit hyödyntää tätä jäsenyyteesi kuuluvaa palvelua, jos haluat muun muassa apua hyvän CV:n tekemiseen, et tiedä sopivaa palkkatoivetta, haluat apua osaamisesi tunnistamiseen tai kaipaat uraneuvontaa.

Kirjautumalla Tradenomien sivuille pääset myös käsiksi kattavaan opetusmateriaalikirjastoon. Urapalveluiden sivuilta löydät Menesty työnhaussa -verkkokurssin. Tämä kurssi on kokonaan verkossa omaa tahtia suoritettava. Vaikka itselläni on taustalla jo monen vuoden kokemus työnhausta sekä vakituinen työsuhde, kävin silti suorittamassa kurssin. Kurssia ei ole turhaan kehuttu, sillä se antoi kokeneemmallekin työnhakijalle paljon ja käteen jäi uusia oppeja työnhausta!

Täten toivotamme sinulle ihanaa ja oikein antoisaa TRIOL-viikkoa! Toivottavasti saat tästä viikosta paljon iloa irti!

Elina Leppä

Varapuheenjohtaja

050 520 2719

elina.leppa@tradenomiopiskelijat.fi

Aluevastuu: HePo ry, Hattara ry, HanSe SF

Lisää aiheesta: Ura

Verkostoituminen lähtee vastavuoroisuudesta

Kuinka verkostoitua? Verkostojen rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, mutta alkuun pääsee helposti lähtemällä tapahtumiin. Verkostojen luominen ei ole magiaa. Kyse on normaalista ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.

Lue lisää

Hyvä työharjoittelu perustuu yhteistyölle

Opintoihin kuuluva työharjoittelujakso antaa sekä opiskelijalle että työnantajalle mahdollisuuden oppia uutta. Harjoittelun aikana on tarkoitus päästä soveltamaan oppimaansa käytäntöön ja kehittyä ammatillisesti. Kerro rohkeasti työnantajalle mitä toivot ja mitä haluat oppia harjoittelun aikana!

Lue lisää

Yrittäjäksi jo opiskeluaikana

Yrittäjämäistä asennetta tarvitaan työelämässä. Sen kehittämisestä on hyötyä, vaikka ei yrittäjäksi päätyisikään. Yrittäjyyttä kannattaa kokeilla opiskeluaikana: riskit ovat pienemmät ja harjoittelun ja opinnäytetyön voi tehdä omalle yritykselle.

Lue lisää

Avoin kirje opiskelijalle – myös sun äänen pitää kuulua

Jokainen meistä on vaikuttaja. Me yksilöinä vaikutamme omaan ympäristöömme sekä tietoisesti että tiedostamattomasti, ja muokkaamme muiden käsitystä itsestämme sekä maailmasta ympärillämme.

Lue lisää

Blogi: Matkalla opiskelijasta ammattilaiseksi

Valmistuminen on jännittävää aikaa. Kun opinnäytetyö ja kurssit on saatu kasaan, voi hyvillä mielin alkaa miettiä jo oman tulevaisuuden seuraavia askeleita. Valmistuminen tarkoittaa myös Tradenomiopiskelijoiden jäsentason muutosta valmistuneiden puolelle: pian sinäkin voit olla Tradenomien jäsen! 

Lue lisää