Blogi: Matkalla opiskelijasta ammattilaiseksi

21.5.2021 | Ura

Valmistuminen on jännittävää aikaa. Kun opinnäytetyö ja kurssit on saatu kasaan, voi hyvillä mielin alkaa miettiä jo oman tulevaisuuden seuraavia askeleita. Valmistuminen tarkoittaa myös Tradenomiopiskelijoiden jäsentason muutosta valmistuneiden puolelle: pian sinäkin voit olla Tradenomien jäsen! 

Tradenomiopiskelijoiden liittohallituksen varapuheenjohtaja Elina Leppä valmistui jo vuoden vaihteessa. Esitin muutaman kysymyksen Elinalle näin jälkikäteen, millaisia ajatuksia valmistuminen herätti. Alta voit lukea Elinan vastaukset kysymyksiin sekä muutaman syyn, miksi Tradenomien täysjäseneksi kannattaa liittyä:

 

Millaisia ajatuksia valmistuminen herätti ammatillisesta näkökulmasta?

  • Minulla oli valmistumisen hetkellä jo työpaikka, joka oli todella onni. Ilman varmaa työpaikkaa, valmistuminen olisi tuntunut todella pelottavalta hypyltä tuntemattomaan. Valmistumisessa jännitti ja innostutti se tosiasia, että on nyt olen valmis tradenomi ja asiantuntija. Olen päässyt hyödyntämään ja todistamaan hankittua osaamista nyt työelämässä, sekä tulevaisuuden suunnitelmani tuntuvat selkeiltä.

Kuinka jäsenetujen hyödyntäminen muuttui valmistumisen jälkeen?

  • Valmistumisen jälkeen ainakin mentaliteetti muuttui etuja kohtaan. Kävin etuja läpi nettisivuilta ja huomasin, että ne oikeasti palvelevat todella hyvin tradenomeja! Olen hyvin kiinnostunut Tradenomien esimiespalveluista ja haluaisin testata niitä, sillä toimin itse esihenkilön roolissa tällä hetkellä. Tradenomien palveluista löytyykin paljon eri aloihin liittyvää sisältöä ja koulutusta.

Millaisia etuja olet hyödyntänyt valmistumisen jälkeen?

  • Kaikista eduista olen tähän mennessä ehtinyt eniten hyödyntää vakuutuksia. Tarkoitus olisi päästä testaamaan myös koulutustarjontaa kuluvan vuoden aikana. Jäsenmaksuissa olen päässyt säästämään Cashback-edun avulla, kun minulle hyvitetään kaikki opiskelijajäsenenä maksamani jäsenmaksut!

Mikä on paras etu Tradenomien jäsenenä?

  • Tähän on helppo vastata. Ehdottomasti KoKo-työttömyyskassa sekä urapalvelut ovat etuja, joista jokainen jäsenemme voi hyötyä! 

Miksi valmistuvan Tradenomin kannattaa liittyä täysjäseneksi?

  • Valmistuminen voi olla tosi iso elämänmuutos ja hyppy uuteen! Vaihdos opiskelijasta ammattilaiseksi voi olla haastavaa, varsinkin jos töitä ei löydy heti. Tradenomeilta saa tukea tähän vaiheeseen esimerkiksi urapalveluista! Oikeanlainen tuki, koulutus ja henkilökohtainen sparraus voi saada vaihdoksen tuntumaan sulavammalta. Myös KoKo kassa on loistava turva itselle tulevaisuutta ajatellen! Tradenomeilla on myös huikeita työnhakuun keskittyneitä koulutuksia ja kursseja.

Mikäli haluat päivittää Tradenomien jäsenyyteen valmistuttuasi, voit tutustua jäsenyyden etuihin tämän linkin kautta: https://www.tradenomi.fi/tradenomiopiskelijat/valmistuvalle/
Voit päivittää jäsentietosi asiointipalvelussa, jolloin pääset kaikkien Tradenomien etujen piiriin! Onnittelut vielä kaikille valmistuneille ja tsemppiä kaikille valmistumaan tähtääville opiskelijoille!

Väinö Haapamäki

Jäsenvastaava

045 203 5959

vaino.haapamaki@tradenomiopiskelijat.fi

Aluevastuu: Talko ry, Sture ry, Atkins ry

Elina Leppä

Varapuheenjohtaja

050 520 2719

elina.leppa@tradenomiopiskelijat.fi

Aluevastuu: HePo ry, Hattara ry, HanSe SF

Lisää aiheesta: Ura

Verkostoituminen lähtee vastavuoroisuudesta

Kuinka verkostoitua? Verkostojen rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, mutta alkuun pääsee helposti lähtemällä tapahtumiin. Verkostojen luominen ei ole magiaa. Kyse on normaalista ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.

Lue lisää

Hyvä työharjoittelu perustuu yhteistyölle

Opintoihin kuuluva työharjoittelujakso antaa sekä opiskelijalle että työnantajalle mahdollisuuden oppia uutta. Harjoittelun aikana on tarkoitus päästä soveltamaan oppimaansa käytäntöön ja kehittyä ammatillisesti. Kerro rohkeasti työnantajalle mitä toivot ja mitä haluat oppia harjoittelun aikana!

Lue lisää

Yrittäjäksi jo opiskeluaikana

Yrittäjämäistä asennetta tarvitaan työelämässä. Sen kehittämisestä on hyötyä, vaikka ei yrittäjäksi päätyisikään. Yrittäjyyttä kannattaa kokeilla opiskeluaikana: riskit ovat pienemmät ja harjoittelun ja opinnäytetyön voi tehdä omalle yritykselle.

Lue lisää

Triol On The Road - teemana työnhaku

No, mikä ihme on tämä TRIOL? TRIOL On The Road on Tradenomiopiskelijoiden ja Insinööriopiskelijaliitto IOL ry:n yhteinen vuosittainen kampanja. Kampanjan tarkoituksena on käsitellä yhteisiä tärkeitä asioita. Tänä vuonna olemme keskittäneet teemamme työnhakuun ja sitäkin enemmän kesätyöhakuun.

Lue lisää

Avoin kirje opiskelijalle – myös sun äänen pitää kuulua

Jokainen meistä on vaikuttaja. Me yksilöinä vaikutamme omaan ympäristöömme sekä tietoisesti että tiedostamattomasti, ja muokkaamme muiden käsitystä itsestämme sekä maailmasta ympärillämme.

Lue lisää