Blogi: Matkalla opiskelijasta ammattilaiseksi

21.5.2021 | Ura

Valmistuminen on jännittävää aikaa. Kun opinnäytetyö ja kurssit on saatu kasaan, voi hyvillä mielin alkaa miettiä jo oman tulevaisuuden seuraavia askeleita. Valmistuminen tarkoittaa myös Tradenomiopiskelijoiden jäsentason muutosta valmistuneiden puolelle: pian sinäkin voit olla Tradenomien jäsen! 

Tradenomiopiskelijoiden liittohallituksen varapuheenjohtaja Elina Leppä valmistui jo vuoden vaihteessa. Esitin muutaman kysymyksen Elinalle näin jälkikäteen, millaisia ajatuksia valmistuminen herätti. Alta voit lukea Elinan vastaukset kysymyksiin sekä muutaman syyn, miksi Tradenomien täysjäseneksi kannattaa liittyä:

 

Millaisia ajatuksia valmistuminen herätti ammatillisesta näkökulmasta?

  • Minulla oli valmistumisen hetkellä jo työpaikka, joka oli todella onni. Ilman varmaa työpaikkaa, valmistuminen olisi tuntunut todella pelottavalta hypyltä tuntemattomaan. Valmistumisessa jännitti ja innostutti se tosiasia, että on nyt olen valmis tradenomi ja asiantuntija. Olen päässyt hyödyntämään ja todistamaan hankittua osaamista nyt työelämässä, sekä tulevaisuuden suunnitelmani tuntuvat selkeiltä.

Kuinka jäsenetujen hyödyntäminen muuttui valmistumisen jälkeen?

  • Valmistumisen jälkeen ainakin mentaliteetti muuttui etuja kohtaan. Kävin etuja läpi nettisivuilta ja huomasin, että ne oikeasti palvelevat todella hyvin tradenomeja! Olen hyvin kiinnostunut Tradenomien esimiespalveluista ja haluaisin testata niitä, sillä toimin itse esihenkilön roolissa tällä hetkellä. Tradenomien palveluista löytyykin paljon eri aloihin liittyvää sisältöä ja koulutusta.

Millaisia etuja olet hyödyntänyt valmistumisen jälkeen?

  • Kaikista eduista olen tähän mennessä ehtinyt eniten hyödyntää vakuutuksia. Tarkoitus olisi päästä testaamaan myös koulutustarjontaa kuluvan vuoden aikana. Jäsenmaksuissa olen päässyt säästämään Cashback-edun avulla, kun minulle hyvitetään kaikki opiskelijajäsenenä maksamani jäsenmaksut!

Mikä on paras etu Tradenomien jäsenenä?

  • Tähän on helppo vastata. Ehdottomasti KoKo-työttömyyskassa sekä urapalvelut ovat etuja, joista jokainen jäsenemme voi hyötyä! 

Miksi valmistuvan Tradenomin kannattaa liittyä täysjäseneksi?

  • Valmistuminen voi olla tosi iso elämänmuutos ja hyppy uuteen! Vaihdos opiskelijasta ammattilaiseksi voi olla haastavaa, varsinkin jos töitä ei löydy heti. Tradenomeilta saa tukea tähän vaiheeseen esimerkiksi urapalveluista! Oikeanlainen tuki, koulutus ja henkilökohtainen sparraus voi saada vaihdoksen tuntumaan sulavammalta. Myös KoKo kassa on loistava turva itselle tulevaisuutta ajatellen! Tradenomeilla on myös huikeita työnhakuun keskittyneitä koulutuksia ja kursseja.

Mikäli haluat päivittää Tradenomien jäsenyyteen valmistuttuasi, voit tutustua jäsenyyden etuihin tämän linkin kautta: https://www.tradenomi.fi/tradenomiopiskelijat/valmistuvalle/
Voit päivittää jäsentietosi asiointipalvelussa, jolloin pääset kaikkien Tradenomien etujen piiriin! Onnittelut vielä kaikille valmistuneille ja tsemppiä kaikille valmistumaan tähtääville opiskelijoille!

Väinö Haapamäki

Jäsenvastaava

045 203 5959

vaino.haapamaki@tradenomiopiskelijat.fi

Aluevastuu: Talko ry, Sture ry, Atkins ry

Elina Leppä

Varapuheenjohtaja

050 520 2719

elina.leppa@tradenomiopiskelijat.fi

Aluevastuu: HePo ry, Hattara ry, HanSe SF

Lisää aiheesta: Ura

Mentorointi on vuoropuhelua

Mentorointi on ennen kaikkea luottamuksellista vuoropuhelua ammattilaisten välillä. Mentoroinnin tavoitteena voi olla esim. uralla eteneminen, kehittyminen ammattilaisena tai työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen. Taitava mentori saa mentoroitavan löytämään itse vastaukset häntä askarruttaviin kysymyksiin.

Lue lisää

Miten voit menestyä yrittäjänä myös poikkeusaikoina?

Poikkeusaikoina kysytään juuri yrittäjille ominaisia ominaisuuksia: luovuutta, uudistumiskykyä, joustavuutta ja ikuista optimismia.

Lue lisää

Tunnista arvosi ja anna niiden ohjata sinua uuteen työhön – näin teet sen käytännössä

Omien arvojen tunnistaminen auttaa luomaan merkityksellistä työelämää.

Lue lisää

Rakenna itsesi näköistä työelämää uramuotoilun avulla

Uramuotoilu on käytännönläheinen prosessi, jolla kehitetään uraa omien arvojen, vahvuuksien ja tarpeiden mukaiseksi.

Lue lisää

Mikä on Clubhouse ja miksi siitä kannattaa innostua?

Uusi, pelkästään ääneen ja keskusteluihin perustuva some Clubhouse on herättänyt kasvavaa kiinnostusta myös Suomessa. Kai Kuokkanen kertoo, miksi hän innostui sovelluksesta.

Lue lisää