Blogi: Vinkkejä oman tulevaisuuden turvaksi!

5.4.2021 | Työelämä

Näin pandemia-aikana olen oppinut sen, että mitä suurempia haasteita tieltään löytää, sitä kovemmin on tehtävä töitä. Meillä tradenomiopiskelijoilla on se etu takanamme, että voimme laaja-alaisesti valita työkentältä meille sopivia ja opintojamme vastaavia tehtäviä. Jäsentutkimuksesta selvisi, että juuri laajat työmahdollisuudet houkuttelevat tradenomitutkinnossa kaikista eniten. Tästä syystä voisikin todeta: jos jokin työelämän ovi takanamme sulkeutuu, edessämme onkin jo useampi avoinna. 

Olen vuoden mittaan havainnut, että monella tuttavallani tradenomikentällä on epävarmuutta omasta tulevaisuudesta. Toisilla taas ajatukset on jo viiden vuoden päässä kuluvasta hetkestä. Hyvä niin, sillä omaa tulevaisuuttaan on hyvä pohtia etukäteen sekä varautua myös tarvittaessa haasteisiin. Mikä neuvoksi, jos haluaa varmistaa omaa tulevaisuuttaan jo työelämää varten ja valmistumisen jälkeen? Alla olen listannut muutaman vinkin, kuinka pääset hyödyntämään Tradenomien palveluita urasi edetessä!

  1. Työssäkäyville, uuden työpaikan saaneille tai pian valmistuville Tradenomiopiskelijoiden Musta-jäsenyys on ihan must! Jos jonkun vinkin olisin halunnut saada ekana vuonna, niin minun olisi kannattanut jo silloin liittyä Tradenomiopiskelijoiden Musta-jäseneksi. Tähän jäsentasoon kuuluu työttömyysturva, jota voi kerryttää KOKO-kassaan jo opiskelujen aikana! Kiität itseäsi valmistumisen kynnyksellä! Täytetty työssäoloehto oikeuttaa korkeampaan ansiopäivärahaan valmistumisen jälkeen, mikäli jäät työttömäksi. Huomioi kuitenkin, että Musta-jäsenyys edellyttää voimassaolevaa työsuhdetta.

  2. Ura- ja hyvinvointivalmennus ovat tukenasi tilanteissa, kun etsit suuntaa tai tarvitset tukea työssäjaksamisen ja hyvinvoinnin kanssa! Uravalmennuksessa saat tukea omiin uravalintoihisi sekä ammattimaista näkökulmaa esimerkiksi CV:n ja LinkedIn-profiilin sisältöön. Työhyvinvointipalveluita löytyy niin työssäjaksamiseen kuin myös henkilökohtaiseen työkykyvalmennukseen liittyen. Molemmat kokonaisuudet luodaan juuri sinun tarpeidesi mukaan!

  3. Tradenomiopiskelijoiden oikeusturva on ainutlaatuinen etu: saat käyttöösi ennaltaehkäisevän työsuhdeneuvonnan ja suojan mahdollisen työsuhdeasiaan liittyvän oikeudenkäynnin korvaamiseksi. Mitä pidempään olet jäsenenä sitä suuremmaksi kasvaa korvattavan osuuden määrä!

  4. Musta- jäsenenä käytössäsi on myös kaikki muut huiput edut, jotka kuuluvat Kulta- ja Hopea-tasolle. Cashback-etu taas palauttaa täysimääräisenä opiskelijana maksamasi jäsenmaksut takaisin, kun liityt täysjäseneksi. 

Nyt Black Weeks-kampanjan aikana tulemme nostamaan esille Musta-jäsenyyden etuja. Kannattaa siis pistää seurantaan Tradenomiopiskelijat Instagramissa ja Facebookissa! Kampanjan mukana myös nostamme hieman tradenomi-identiteettiä, sillä esimerkiksi tradenomilakin saat seuraavan kahden viikon ajan 10 euron alennuksella!

Väinö Haapamäki

Jäsenvastaava

045 203 5959

vaino.haapamaki@tradenomiopiskelijat.fi

Aluevastuu: Talko ry, Sture ry, Atkins ry

Lisää aiheesta: Työelämä

BLOGI: Pidetään kiinni työelämälähtöisestä ammattikorkeakoulusta!

Opiskelijat ovat tulevaisuuden työelämän huippuosaajia. Jos haluamme, että ammattikorkeakouluistamme valmistuu entistäkin osaavampia tekijöitä, meidän täytyy pitää huoli opintojen työeälämäyhteyksistä!  

Lue lisää

Tulevan puheenjohtajan tervehdys

Viikonloppuna pidettiin myös järjestäytymiskokous, jossa päätettiin tulevan hallituksen projekti- ja aluevastuut.

Lue lisää