Jäsenten kokemuksia palkka-avoimuudesta ja palkkatasa-arvosta

Osana Puhu palkasta, #rikohiljaisuus -kampanjaamme pyysimme jäseniämme kertomaan meille kokemuksiaan palkka-avoimuudesta ja palkkatasa-arvosta. Alla kyselyyn vastanneiden ja kokemustensa julkaisuun luvan antaneiden tarinoita.

"Työpaikallani palkat eivät ole avoimesti tiedossa, kukaan ei palkkatietojaan kertonut ja en vuosiin tiennyt yhtään minkälaista palkkaa muut saavat. Olin saanut muutaman hyvin pienen palkankorotuksen pyytämättä ja nöyrästi olin niistäkin kiitollinen, vaikka tilipussi ei niistä juurikaan kasvanut. Viime vuosina minua nuoremmat, parikymppiset työntekijät, ovat ihan avoimesti kertoneet palkkatietojaan ja selvisi, että vastavalmistunut opiskelija saakin meillä heti vakinaisen sopimuksen saatuaan isompaa palkkaa kuin yli 10 vuoden kokemuksen omaava "vanha" työntekijä. Ensin kiukutti ja me vanhat työntekijät marmatimme porukassa tästä epäkohdasta useasti. Itse päätin kuitenkin lopettaa kitinän ja ryhtyä tutkimaan, että millä kaikilla pätevillä perusteilla voisin vaatia palkankorotusta ja miten minun pitäisi omaa osaamistani kehittää, jotta palkkani kohoaisi. Yhden palkankorotuksen jo sainkin perusteltua ja nyt kuljen kohti seuraavaa palkankorotusta, koska uskalsin lopulta ehdottaa pomolleni vaihtoa vaativimpiin työtehtäviin. Kiitos avoimille nuorille! Nyt uskallan itsekin puhua palkastani."

"Itse puhun avoimesti palkasta varsinkin samaa työtä tekevien kanssa. Näin osaa jokainen paremmin arvottaa itsensä työmarkkinoilla ja saa pidettyä huolta omasta palkkakehityksestään. Vaihdoin itse työpaikkaa, kun sain selville vanhan työpaikkani mentaliteetin palkasta keskusteltaessa ja kun avoin keskustelu paljasti kollegan saaneen korotuksen, vaikka työtehtävämme olivat kehittyneet samassa suhteessa ja olin myös itse yrittänyt keskustella palkasta työnantajan kanssa. Työnantajani ilmeisesti luotti siihen ettei palkoista puhuta, mutta toisin kävi ja tämä sysäsi minut uusille urille."

"Esimies nuhteli että 'palkka on yksityisasia', kun olimme keskustelleet kollegan kanssa palkastamme. Palkanmuodostus toimi meillä kahdella samalla tavalla, ja johto mainosti aina että kaiken pitäisi olla läpinäkyvää. Jäi kuitenkin sellainen olo, että kaikille säännöt eivät olleet samat, kun ei niistä saanut keskustella. Hattua nostan kaikille työnantajille, jotka ilmoittavat palkka-haarukan jo työilmoituksessa. Turhauttaa laittaa hakemukseen palkkapyyntöä, kun pelkää että se toimii itseä vastaan." 

"Olen itse halunnut olla avoin palkastani ja toivonut, että muutkin olisivat, jotta mahdolliset vääristymät tulisivat esiin. Ikävä kyllä harva on valmis olemaan yhtä avoin palkastaan. Tiedän, että aiemmassa työpaikassani taulukko periaatteessa ohjasi palkkoja, mutta esim. kokemattomammalle mieshenkilölle maksettiin korkeampi henkilökohtainen palkanosa kuin samaa tehtävää hoitaneelle pidemmän työkokemuksen omanneelle naiselle. Välillä tuntui myös siltä, että palkankorotuksia jaettiin hyvin vaihtelevin perustein."