Puhu palkasta, #rikohiljaisuus

Palkasta puhumista pidetään Suomessa edelleen yleisesti tabuna. Avoimuus edistää palkkatasa-arvoa ja sen vuoksi haluamme kannustaa jäseniämme ottamaan selvää oman palkkansa määräytymisperusteista ja puhumaan palkasta avoimesti.

Haluamme, että työelämä on kaikille meille reilu, joustava, palkitseva ja uusiutuva. Palkkatasa-arvo on maailman parhaan työelämän peruselementti.

Palkkatasa-arvossa ei ole kyse ainoastaan naisten ja miesten välisen palkkaeron tasoittamisesta, vaan myös samoissa tehtävissä toimivien tasavertaisista palkoista. Siitä, että palkan määräytymiselle on olemassa kaikkia koskevat, selkeät ja huolellisesti pohditut perusteet, joista voidaan myös avoimesti keskustella työnantajan ja työntekijöiden kesken. 

Milloin olet viimeksi ottanut palkan puheeksi työtovereidesi, esimiehesi, luottamusmiehen tai opiskelukaverisi kanssa? Tiedätkö, mikä on oman alasi palkkataso tai millainen on yrityksesi palkkapolitiikka? Onko työpaikallasi tasa-arvosuunnitelmaa ja mitä siinä sanotaan palkkatasa-arvon toteutumisesta?

Jäsentemme kokemuksia palkka-avoimuudesta ja palkkatasa-arvosta voit lukea täällä.

Kampanjan blogit ja artikkelit:

Palkat samalle viivalle jo harjoittelussa
TRALista apua palkkaneuvotteluihin
Goforella palkkatiedot löytyvät intrasta - toimiva esimerkki palkka-avoimuudesta
Tiedätkö, miten palkkasi määräytyy?
Mitä samapalkkaisuus tarkoittaa?
Palkkaneuvottelun muistilista