TRAL:n jäsenen matkavakuutus tuo turvaa yllättävissä tilanteissa

10.11.2017

Matkavakuutus on tarpeen, matkustitpa sitten lähelle tai kauas. Jotain odottamatonta voi sattua silloin, kun sitä vähiten odotat - joskus voi olla kyse ihan tavallisesta flunssasta, joskus voi sattua jotain suurempaakin. Ikävimmissä tapauksissa sairaus tai tapaturma vaatii pidempää sairaalahoitoa tai ainakin lääkärillä käyntiä. Ilman matkavakuutusta hoitokulut voivat nousta pilviin. TRAL:n jäsenyyteen sisältyy kattava matkavakuutus, eikä muita matkavakuutuksia tarvita.

Esimerkiksi pelkästä lääkärikäynnistä Yhdysvalloissa voi joutua maksamaan jopa 400 euroa, mahataudin hoito espanjalaisessa sairaalassa saattaa ylittää 1000 euron rajan, ja jos oikein ikävästi sattuu ja tarvitset pikaisen ambulanssilennon Aasiasta hoitoon Suomeen, hinta voi olla lähes 100 000 euroa.

TRAL:n jäsenten If:stä otettu matkavakuutus auttaa kaikissa tilanteissa. Jäsenkorttisi toimii matkavakuutuskorttina, joten pidä se aina mukana matkustaessasi. Kätevimmin käytät mobiilijäsenkorttia. Kun sinulla on näyttää korttisi, sopimuskumppanit laskuttavat kulut suoraan Ifiltä eikä sinun tarvitse maksaa hoitokuluja ensin itse. Jos käytät hoitopalveluja, joiden kulut tulevat ensin sinun maksettavaksesi, muista säilyttää kuitit ja tehdä matkan jälkeen vahinkoilmoitus osoitteessa https://www.if.fi

If auttaa kellon ympäri

Vahingon sattuessa voit pyytää apua Ifin hätäpäivystyksestä vuorokauden ympäri. Jos tarvitset matkalla esimerkiksi apua paikallisen lääkärin löytämiseen, hätäpäivystys auttaa sinua numerossa +358 800 1 3800. Puhelusi ohjautuvat numeron kautta Ifin henkilökorvauspalveluun.

Kun Ifin oma korvauspalvelu on kiinni, puhelut ohjautuvat kaikkina muina aikoina hätäpäivystykseen, josta saat ohjeita ja neuvoja. Tarvittaessa puhelut ohjataan SOS Internationalin hätäkeskukseen, joka auttaa sinua Ifin yhteistyökumppanina suomen kielellä, oletpa itse missä päin maailmaa tahansa. 

Matkavakuutus tuo turvaa monissa tilanteissa

Matkavakuutus auttaa sinua tapaturmissa ja sairauksien hoidossa. Vakuutus voi korvata myös tilanteessa, jossa matkasi peruuntuu tai keskeytyy yllättäen esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Lisäksi If on laajentanut matkavakuutusta uudella kriisiturvalla, joka turvaa myös erilaisia kriisitilanteita matkakohteessa. Vakuutus korvaa ehtojen mukaan matkan peruuntumisen tai keskeytymisen, jos matkakohteessa sattuu terrori-isku, aseellinen selkkaus, luonnonkatastrofi tai epidemia.

TRAL:n jäsenten matkavakuutuksen piiriin kuuluvat myös kanssasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Muistathan vakuuttaa myös matkatavarasi varkaiden tai rikkoutumisten varalle. Vakuutuksen matkatavaroillesi voit hoitaa joko erillisellä matkatavaravakuutuksella tai se voi olla jo osana kotivakuutustasi.

Jos tarvitset matkustajavakuutustodistusta, esim. viisumia varten tai tarvitset lisätietoja jäseneduistasi, ole yhteydessä Ifiin 010 19 19 19 ma–pe klo 8–20.