Akavan uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa

16.9.2022

Keskusjärjestöömme Akavaan valitaan uusi puheenjohtaja 14.11. liittokokouksessa. Ehdokkaiksi ovat asettuneet Julkisalan koulutettujen JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren sekä Tekniikan Akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Puheenjohtaja vaihtuu kesken kauden ja marraskuussa valittava uusi puheenjohtaja aloittaa tehtävässään heti vuoden 2023 alussa. Puheenjohtaja valitaan nyt syksyllä tehtävänsä jättäneen Sture Fjäderin kauden loppuosalle toukokuun 2024 liittokokoukseen asti.

Lisätietoja puheenjohtajavalinnan taustoista löydät täältä.

Kuka päättää Tradenomien ehdokkaasta?

Tradenomien ehdokasvalinnasta päättää liiton hallitus, kuten hallinto-ohjesääntömme määrittelee. Elokuussa hallitus kävi keskustelua kriteereistä, jotka puheenjohtajan tehtävässä ovat merkityksellisiä yhteisöllemme.

- Haluamme puheenjohtajan, jolla on kunnianhimoa kehittää Akavaa Suomen suurimmaksi keskusjärjestöksi ja tuoda läpinäkyvyyttä päätöksentekoon, sanoo puheenjohtaja Jaakko Hyvönen. - Tulevan puheenjohtajan on myös huomioitava ammattikorkeakoulutaustaisten liittojen tarpeet edunvalvonnassa.

Syyskuun alussa lähtimme ehdokkaille  kysymyspatteriston, johon kirjallisena pyysimme näkemyksiä meille tärkeistä teemoista työelämän, koulutuksen sekä Akavan kehittämiseksi.

- Ehdokkaiden kampanjat ovat tässä vaiheessa edenneet hyvässä hengessä ja molemmilla on paljon samanlaisia tavoitteita. Se kertoo siitä, että he tunnistavat hyvin Akavan kipukohteet, Hyvönen jatkaa. - Toivomme kuitenkin rohkeita ulostuloja, jotta ehdokkaiden erilaiset painotukset selkeytyisivät. Akavalla ei ole henkilöjäseniä, joten ehdokasvalinnassamme keskeisellä sijalla on arviomme siitä, kumpi ehdokas on kyvykkäämpi edistämään liittomme strategisia tavoitteita puheenjohtajana.

Hallitus tapasi molemmat ehdokkaat 15.9. kokouksessaan ja teki päätöksen ehdokasvalintaprossin aikataulusta. Henkilökohtaisen keskustelun lisäksi ehdokkaiden ajatuksia seurataan Akavan järjestämissä pj-paneeleissa:

Päätös Tradenomien ehdokkaasta tehdään 15.10. hallituksen kokouksessa.

Tradenomien hallitus on valittu tehtäväänsä elokuussa 2020. Sääntöjemme mukaan valinnan tekee jäsenvaaleilla valittu valtuusto, johon jokainen jäsenemme on voinut osallistua. Seuraavat valtuustovaalit pidetään keväällä 2023.

 

Jaakko Hyvönen

Puheenjohtaja

040 515 8591

jaakko.hyvonen@tradenomi.fi