Ammattikorkeakouluille

Tarjoamme ammattikorkeakouluille palveluita, joiden avulla voimme lisätä opiskelijoiden työelämätietoutta ja edistää tradenomien urakehitystä.

Tarjoamme yhdessä Tradenomiopiskelijoiden kanssa ammattikorkeakouluille seuraavia palveluita.

Tradenomit työelämässä -luennot

Tarjoamme ammattikorkeakouluille veloituksetta räätälöityjä luentokokonaisuuksia. Olemme asiantuntijoita tradenomien uraan, työelämän pelisääntöihin ja työmarkkinajärjestelmään liittyvissä asioissa. Luennon kesto ja sisältö sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Ura: Uraluennoilla käsittelemme työnhakuun ja opiskelijan urasuunnitteluun liittyviä asioita. Minkälainen on tulevaisuuden työelämä? Minkälaisia töitä tradenomit tekevät? Miten tunnistaa omat vahvuutensa? Näihin kysymyksiin vastaamme tässä kokonaisudessa ja annamme opiskelijalle työkaluja urasuunnitteluun sekä oman osaamisen esille tuomiseen.

Työelämän pelisäännöt: Työelämässa on tärkeä tuntea omat oikeutensa ja velvollisuutensa sekä tietää säännöt, miten työpaikoilla toimitaan. Tämä kokonaisuus sopii esimerkiksi ammatillista kasvua tai työelämää käsitteleviin opintokokonaisuuksiin. Käymme läpi työsopimuksen tekemistä, asiantuntijatyössä usein eteen tulevia erityiskysymyksiä sekä paneudumme työlainsäädännön olennaisiin kohtiin. Tarjoamme myös vinkkejä palkkapyynnön muodostamiseen sekä palkkaneuvotteluihin.

Työmarkkinat: Suomalainen työmarkkinajärjestelmä on omaleimainen ja harvinainen globaalisti. Monille nuorille voi olla epäselvää, miten neuvottelujärjestelmä toimii. Miten varmistetaan, että myös tradenomien edut ja palkkakehitys turvataan? Luennolla annamme opiskelijoille kattavan käsityksen edunvalvonnasta Suomessa. Luennon jälkeen opiskelijat hahmottavat suomalaisen yhteiskunnan työmarkkinajärjestelmän paremmin ja ymmärtävät kolmikantaisen päätöksenteon perusteet.

Todistuskansiot

Tarjoamme ammattikorkeakouluille veloituksetta tyylikkäitä, samettipintaisia todistuskansioita, joiden välissä valmistuville tradenomeille voi jakaa tutkintotodistukset. Kansion etukanteen saa halutessaan ammattikorkeakoulun oman painatuksen.

Tradenomi-lehti

AMK:t ja niissä työskentelevät voit tilata Tradenomi-lehden veloituksetta. Joka numerossa käsitelemme ajankohtaisia asioita työelämästä sekä muita tradenomeille tärkeitä aihekokonaisuuksia. Emme toimita yksityishenkilöille vapaakappaleita.

Tutkittua tietoa tradenomeista

Kun tarvitset tietoa tradenomien sijoittumisesta työelämään sekä palkkatasosta, tutustu vuotuiseen jäsentutkimukseemme. Olemme tutkineet tradenomien työelämäkysymyksiä järjestelmällisesti jo yli 20 vuotta. 

Oppaat

Tutustu myös Tradenomiopiskelijan työelämäoppaaseen ja muihin hyödyllisiin julkaisuihin.

Ajatuksiamme koulutuksesta ja osaamisen kehittämisestä löydät täältä

Tuomas Meriniemi

Erityisasiantuntija, koulutus-, työllisyys- ja elinkeinopolitiikka

040 357 2628

tuomas.meriniemi@tradenomi.fi

@meriniemi

Tuomas Meriniemi