Usein kysyttyä vakuutuksista

Mitä vakuutuksia jäsenyyteen sisältyy?

Täysjäsenyyteen sekä kulta- ja mustatason opiskelijajäsenyyteen sisältyy vapaa-ajan matka- ja tapaturmavakuutus. Lisäksi jäsenet saavat tuntuvia alennuksia muista vakuutuksista. 

Minulla on jo ennestään voimassa vakuutuksia, jotka ovat päällekkäisiä Tradenomien vakuutusten kanssa. Voinko saada Tradenomien jäsenyyden ilman vakuutuksia?

Tradenomien jäsenyyteen sisältyviä vakuutuksia ei voi erikseen irtisanoa, vaan ne alkavat ja päättyvät samanaikaisesti jäsenyyden kanssa. Mikäli sinulla on muita vastaavia vakuutuksia, kannattaa näiden vakuutusten tarpeellisuus selvittää ja irtisanoa päällekkäiset vakuutukset. Tradenomien jäsenyyteen sisältyvät vakuutukset ovat laajuudeltaan hyvin kattavia, joten muille samanlaisille vakuutuksille ei yleensä ole tarvetta.

Miten voin selvittää, mitä kaikkia tilanteita Tradenomien vakuutukset kattavat?

Tradenomit ei voi ottaa kantaa vakuutusehtoihin, esim. vakuutuksen voimassaoloon yksittäistapauksissa tai vakuutuksen voimassaolon rajoituksiin siltä osin kuin asiaa ei ole sanatarkasti määritelty voimassaolevissa vakuutusehdoissa. Yksityiskohtaisempien tai tiettyä tilannetta koskevien vakuutustiedustelujen osalta tulee kääntyä If Vahinkovakuutusyhtiön asiakaspalvelun puoleen.

Tradenomien jäsenilleen ottamien vakuutusten voimassaolevat vakuutusehdot löytyvät If:n jäsensivultamme osoitteesta http://www.if.fi/tral.

Kuinka kattava Tradenomien tapaturma- ja matkustajavakuutus on?

Tapaturmavakuutuksessa on 100 euron omavastuuosuus, matkustajavakuutuksessa omavastuuta ei ole ollenkaan. Tapaturmakorvauksille on määritelty euromääräiset ylärajat; matkustajavakuutuksesta vahingot  korvataan ilman euromääräistä ylärajaa. Matkustajavakuutus kattaa matkan aikana tapahtuneista sairastumisista tai tapaturmista aiheutuneet hoitokulut sekä sairaudesta tai tapaturmasta johtuvan matkan peruuntumisen tai keskeytymisen aiheuttamat kulut. Vakavissa sairaustapauksissa tai kuolemantapauksissa matkustajavakuutuksesta korvataan myös kotiinkuljetuskulut ulkomailta Suomeen. Nimensä mukaisesti matkustajavakuutus on henkilövakuutus, joten matkatavarat eivät kuulu tämän vakuutuksen piiriin. Matkatavaravakuutus sisältyy usein kotivakuutukseen tai luottokorttiyhtiön vakuutukseen, joiden ehdot kannattaa selvittää ennen erillisen matkatavaravakuutuksen ottamista.

Missä kaikkialla Tradenomien matkustajavakuutus on voimassa?

Vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus on voimassa sekä kotimaassa että ulkomailla riippumatta siitä, mihin maahan ulkomaanmatka kohdistuu.

Tarvitsenko matkustajavakuutuksen voimassaolosta todistuksen matkalle lähtiessäni?

Tradenomien jäsenkortti (mobiilikortti tai painettu jäsenkortti) toimii vakuutustodistuksena matkalla. Vakuutuksen numero (201-2053933) ja vakuutusyhtiön tiedot löytyvät kortista. Mikäli sinulla ei ole jäsenkorttia, voit tilata sen täältä. Mikäli et ole ehtinyt saada jäsenkorttia ennen matkalle lähtöä, et välttämättä tarvitse myöskään erillistä vakuutustodistusta. Vakuutuksen voimassaolo matkalla ei ole riippuvainen vakuutustodistuksesta, vaan vakuutus on voimassa automaattisesti jäsenyyden perusteella. Vakuutuskorvausten hakemiseen liittyen löydät ohjeistusta kohdasta Miten toimin matkalla, jos sairastun tai minulle sattuu tapaturma?

Viisumia hakiessasi tarvitset useimmiten erillisen todistuksen matkustajavakuutuksen voimassaolosta. Vakuutustodistusta ei voida antaa Tradenomien toimistolta, vaan se tulee pyytää suoraan If Vahinkovakuutusyhtiön asiakaspalvelusta.

Miten toimin matkalla, jos sairastun tai minulle sattuu tapaturma?

Tradenomien jäsenet on vakuutettu If Vahinkovakuutusyhtiön vakuutuksilla. Sairaustapauksen tai tapaturman sattuessa voit asioida matkakohteessa vakuutusyhtiön sopimuslääkäriasemalla, jossa kulut voidaan laskuttaa jäsenkortin vakuutustietojen perusteella suoraan vakuutusyhtiöltä. Voit tarkistaa täältä, onko matkakohteessasi sopimuslääkäriasemaa. Mikäli matkakohteessa ei ole sopimuslääkäriasemaa tai sinulla ei ole jäsenkorttia/vakuutustodistusta matkalla mukana, tulee lääkäri- tms. kulut maksaa paikan päällä itse ja korvausta hakea jälkikäteen vakuutusyhtiöstä. If:n korvauspalvelu toimii pääsääntöisesti hyvin ripeästi, joten maksaessasi kulut luottokortilla ehdit todennäköisesti saada vakuutuskorvauksen jo ennen laskun erääntymistä. Kotimaanmatkoilla kulut maksetaan aina ensin itse ja korvaus haetaan jälkikäteen.

If:n jäsensivuilta osoitteesta http://www.if.fi/tral löydät yksityiskohtaisempaa ohjeistusta mm. toimimiseen hätätilanteessa ulkomaanmatkalla.

Miten korvaushakemuksen tekeminen tapahtuu?

Korvausta haetaan If:in omien sivujen kautta osoitteessa if.fi/omatsivut. Voit myös ladata If Mobiili-sovelluksen, jossa voit näppärästi ilmoittaa vahingoista, tutustua vakuutuksiisi tai tehdä niihin päivityksiä. 

Kuluja tai tositteita ei tarvitse liittää vahinkoilmoitukseen, vaan If pyytää niitä tarvittaessa. Asiaan liittyvät dokumentit (mm. lääkärintodistukset ja kuitit kuluista) tulee kuitenkin säilyttää korvauspäätöksen saamiseen saakka. If:n korvauspalvelu toimii hyvin ripeästi ja korvauspäätöksen saa yleensä muutamassa päivässä.  

Ovatko lapseni myös vakuutettuina?

Matkustajavakuutus on voimassa myös mukanasi matkustavilla alle 20-vuotiailla lapsillasi. Jos molemmat vanhemmat ovat Tradenomien jäseniä, voi lasten sairastumisista tai tapaturmista johtuvien kulujen korvauksia hakea vain jommankumman vanhemman vakuutuksesta. Jos lapsi matkustaa yksin tai toisen vanhemman mukana, joka ei ole Tradenomien jäsen, ei vakuutus ole tällöin voimassa.

Onko vakuutusten voimassaolossa rajoituksia urheiluharrastuksissa?

Tradenomien jäsenvakuutuksia koskevissa, If Vahinkovakuutusyhtiön määrittelemissä henkilövakuutusehdoissa on useita urheilulajeja suljettu pois vakuutusten voimassaolon piiristä. Voimassaolevat vakuutusehdot, joissa nämä rajoitukset on määritelty, löytyvät If:n jäsensivultamme osoitteesta http://www.if.fi/tral.