Jäsenmaksujen laskutus

Kuinka maksan liiton jäsenmaksun? Voit valita itsellesi sopivan laskutussyklin sekä maksutavan. Liiton jäsenmaksu voidaan vähentää suoraan palkastasi (työnantajaperintä) tai voit maksaa jäsenmaksusi itse kuukausittain, kolmen kuukauden välein tai kerran vuodessa.

Voit valita jäsenmaksujen maksutavan ja laskutussyklin jäseneksi liittymisen yhteydessä jäsenyyshakemuksessa. Maksutapaa voi myöhemmin muuttaa verkkoasioinnissa tai ilmoittamalla asiasta jäsenpalveluumme.

Laskutussykli

Laskutus tapahtuu valintasi mukaan joko kuukausittain, kolmen kuukauden välein tai kerran vuodessa. Kolmen kuukauden välein laskutettavilla laskutuskuukaudet ovat helmi-, touko-, elo- ja marraskuu. Kerran vuodessa laskutettavilla laskutus tapahtuu helmikuussa. Laskujen eräpäivä on laskutuskuukauden 25. päivä tai sitä seuraava pankkipäivä.

Mikäli jäsenyys alkaa kesken vuoden, lähetetään ensimmäinen lasku viimeistään liittymistä seuraavan kuukauden aikana, minkä jälkeen laskutus siirtyy normaaliin rytmiin.


Maksutapavaihtoehdot

Jäsenmaksun voi maksaa verkkopankkiin saapuvalla e-laskulla, kotiin postitettavalla paperilaskulla tai työnantaja voi periä sen suoraan palkastasi. Yleisimmin käytetty jäsenmaksujen maksutapa on kuukausittainen e-laskutus.

E-lasku

E-laskun valitseminen maksutavaksi edellyttää e-laskusopimuksen tekemistä omassa verkkopankissasi. Valitse verkkopankin laskuttajaluettelosta Tradenomiliitto TRAL ry ja tallenna sopimuksen yksilöintitunnukseksi jäsennumerosi. Jäsennumerosi löydät verkkoasioinnista, jäsenkortistasi, Tradenomi-lehden takakannesta, jäsenmaksulaskustasi tai sähköisistä uutiskirjeistämme.

Tieto e-laskusopimuksen tekemisestä siirtyy pankista automaattisesti meille muutaman arkipäivän kuluessa.

Omassa verkkopankissasi voit myös asettaa maksamisen automaattiseksi, jolloin e-laskuja ei tarvitse laskun saavuttua aina erikseen hyväksyä, vaan laskut veloitetaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä.

E-laskuihin ei lisätä laskutuslisää.

MobilePay

Tee jäsenmaksun maksamisesta helppoa! Valittuasi MobilePayn maksutavaksi saat tekstiviestillä tiedon, kun jäsenmaksu on maksettavissa MobilePay-sovelluksessa. Sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista. MobilePay-maksuihin ei lisätä laskutuslisää.

Paperilasku

Maksutavan ollessa paperi- tai sähköpostilaskutus kuukausittain tai kolmen kuukauden välein lisätään laskuihin laskutuslisä (1,50 €/lasku). Kerran vuodessa paperi- tai sähköpostilaskulla maksettaviin jäsenmaksuihin ei lisätä laskutuslisää.

Paperilaskua vastaavan, laskun tiedot sisältävän liitteen voit vastaanottaa vaihtoehtoisesti myös sähköpostitse. Tätä maksutapaa suositellaan ainoastaan ulkomailla oleville jäsenille, mikäli e-laskun vastaanottaminen ei ole mahdollista.

Työnantajaperintä

Jäsenmaksun maksamisen voi hoitaa myös työpaikan kautta palkanmaksun yhteydessä. Tällöin työnantaja perii jäsenmaksusi kuukausittain suoraan palkastasi ja tilittää sen edelleen meille. Jäsenmaksun työnantajaperintää varten tulee täyttää sähköinen valtakirja. Kun olemme vastaanottaneet valtakirjan, toimitamme työnantajalle tiedot jäsenmaksujesi tilittämistä varten.

Jos valitset maksutavaksi työnantajaperinnän, tulee sinun myös muistaa ilmoittaa työpaikan vaihdosta tai palkattomista jaksoista jäsenpalveluumme, sillä emme saa tietoja mistään muualta.

Työnantajaperintä on mahdollinen vain normaalia täyttä jäsenmaksua maksaville jäsenille. Kaikki poikkeavaa tai alennettua jäsenmaksua maksavat jäsenet maksavat jäsenmaksunsa itse.Työnantajaperintä ei ole mahdollinen myöskään opiskelijajäsenille.

Tarvittaessa voit käyttää myös alta ladattavaa ja tulostettavaa työnantajaperinnän valtakirjaa: Työnantajaperintälomake


Kysy lisää:

Kysy lisää jäsenasioista

ma-to klo 9-16, pe 10-16

020 155 8803

jasenasiat@tradenomi.fi

Jäsenmaksut, liittymiset, alennushakemukset, jäsentietojen muutokset