Irtisanoutuminen perhevapaan aikana – mitä pitää tietää?

26.11.2021 | Laki

Työntekijä voi perhevapaansa aikana irtisanoutua normaalia työsopimuksensa mukaista irtisanomisaikaa noudattaen. Irtisanoutuessa on kuitenkin syytä huomioida seuraavat asiat:

1. Äitiysvapaan palkan maksuehdot

Äitiysvapaan palkka ei ole lakisääteinen oikeus vaan perustuu yleensä työsuhteessa noudatettavaan työehtosopimukseen. Jos työntekijä ei palaa perhevapaan jälkeen takaisin töihin, äitiysvapaan palkka voidaan joidenkin työehtosopimusten mukaan periä takaisin. Tarkista työsuhteessasi noudatettavasta TES:stä äitiysvapaan palkan ehdot. 

2. Lomarahan maksuehdot

Myöskään lomaraha ei ole lakisääteinen oikeus vaan perustuu yleensä työehtosopimukseen. Jos työntekijä ei palaa perhevapaan jälkeen takaisin töihin, myös lomaraha voidaan joidenkin työehtosopimusten mukaan periä takaisin. Tarkista työsuhteessasi noudatettavasta TES:sta lomarahan ehdot. 

3. Kilpailukielto

Työsopimuksessa sovittu työsuhteen päättymisen jälkeinen kilpailukielto koskee lähtökohtaisesti myös perhevapaan jälkeen työpaikkaa vaihtavia työntekijöitä. Jos sinulla on kilpailukielto ja olet siirtymässä kilpailevalle työnantajalle, pyydä nykyiseltä työnantajaltasi kirjallinen suostumus siitä, että voit siirtyä kilpailevan työnantajan palvelukseen. 

Vinkit ja vastaukset antoi Tradenomien työsuhdejuristi Laura Järvelä. 


Kysyttävää työsuhteen lakikiemuroista? Työ- ja virkasuhteisiin liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia 24/7 palvelevasta Digijurististamme. Työsuhdejuristimme tavoitat numerosta 020 155 8815 tai sähköpostilla lakiasiat@tradenomi.fi

Lisää aiheesta: Laki

Milloin työnantajan on noudatettava työehtosopimusta?

Työehtosopimukset eli TES:t ovat sopimuksia, joiden perusteella monet keskeiset työehdot määräytyvät. Lähes aina työehtosopimuksissa on sovittu työntekijän kannalta lain vähimmäistasoa paremmista ehdoista. Mutta mistä tietää, onko työnantajan noudatettava työehtosopimusta?

Lue lisää

Kilpailukieltoja koskevaa lainsäädäntöä uudistettiin – mikä muuttui?

Kilpailukieltoa koskeva lainsäädäntö muuttui vuodenvaihteessa ja jatkossa työnantajalla on aina korvausvelvollisuus kilpailukiellon sidonnaisuusajalta.

Lue lisää

Mitä tulisi huomioida uutta työsopimusta solmiessa?

Unelmien työpaikka tiedossa? Tekemässä uutta työsopimusta? Mitä asioita tulee ottaa huomioon työsopimuksessa?

Lue lisää

Mitä tulee ottaa huomioon, jos jää opintovapaalle?

Harkitsetko opintovapaalle jäämistä? Mitä tulee ottaa huomioon opintovapaasta sovittaessa? Miten teet opintovapaahakemuksen? Koska opintovapaata on haettava? Onko työnantajan pakko myöntää opintovapaa?

Lue lisää

Voiko etätyössä noudattaa liukuvaa työaikaa ja tehdä ylityötä?

Voiko etätöissä tehdä ylitöitä ja liukumaa? Voiko työnantaja vaatia etätyössä normaalia työntekoa myös silloin, kun lapsi on sairaana? Työsuhdejuristimme vastaa.

Lue lisää